Novice

MIRNČANI ODLIČNI NA SONČNO NEDELJO

MIRNČANI ODLIČNI NA SONČNO NEDELJO

Včeraj je na Mirni potekalo Državno prvenstvo za igralce do 15 let. Mirnčani smo se odrezali odlično, saj je doma ostalo kar 10 kolajn (3 zlate, 3 srebrne in 4 bronaste). Turnir je potekal tekoče in brez zapletov, zato smo lahko zelo zadovoljni, kar nam je prinesla sončna nedelja.

Največ je od Mirnčanov odnesel Domen Laznik, ki si je konkurenco pokoril v vseh treh disciplinah.

V kategoriji fantje posamezno je v finalnem klubskem obračunu slavil Domen Laznik, ki je premagal Urbana Kolenca v treh setih (17-21, 21-12, 21-13). Odlično borbeno igro sta prikazala tudi Anej Cizelj in Miha Arih. Slednji je žal moral priznati premoč v četrtfinalu v treh setih, Anej pa si je priboril bronasto odličje, vendar je kasneje v polfinalu moral priznati premoč Urbanu Kolencu (21-14, 21-17).

Pri dekletih si je bronasto odličje brez večjih težav priborila Zala Šturm, a morala v polfinalu priznati premoč kasnejši državni prvakinji Lii Šalehar iz Kočevja.

V disciplini fantovskih dvojic sta slavila domačina, Domen Laznik in Urban Kolenc, ki sta se morala v finalu dobro namučiti proti štajerski navezi Lesničar/Lonzarič (16-21, 21-16, 21-13). Bron sta si zagotovila “borca” Miha Arih in Anej Cizelj.

Pri dekliških dvojicah smo imeli zopet samo eno predstavnico, Zalo Šturm, ki se je skupaj z Lio Šalehar v finalu morala zadovoljiti s srebrno kolajno po napetih treh setih (13-21, 21-18, 21-14).

Zadnja disciplina nam je Mirnčanom zopet prinesla državnega prvaka. To je s svojim “hattrickom” postal Domen Laznik skupaj z Lio Šalehar. V finalu sta bila boljša od naveze Urban Kolenc/Petra Polanc v treh setih (21:12, 18:21, 21:16). Še piko na i pa sta z bronasto kolajno dodala Anej Cizelj in Zala Šturm. V polfinalu sta bila od njiju boljša prav državna prvaka.

Naši igralci so pokazali borbo, željo in vztrajnost, zato smo lahko zelo zadovoljni s končnim izkupičkom.

Link do rezultatov

[nggallery id=95]

A.T.

Share this post