Novice

Evropsko mladinsko prvenstvo ekip in posameznikov Milano 2009: Večja pričakovanja v posamičnem delu tekmovanja

Evropsko mladinsko prvenstvo ekip in posameznikov Milano 2009: Večja pričakovanja v posamičnem delu tekmovanja

V Milanu že od konca preteklega tedna poteka Evropsko mladinsko ekipno prvenstvo, ki se bo zaključilo danes, s finalnim obračunom letošnjih najboljših ekip – Nizozemske in Danske.

Naša ekipa v svoji skupini ni dosegla zmage. Najprej so zabeležili gladek poraz (5:0) proti nosilcem skupine Francozom. Za naše pa sta bili, sicer z nekaj smole, premočni tudi ekipi Belgije in Češke (obakrat poraz z 2:3).

Kot že rečeno se bosta danes za naslov evropskega prvaka pomerili ekipi Danske in Nizozemske. Danci so v polfinalu gladko ugnali Angleže, Nizozemci pa Nemce.

Z današnjim dnem pa se hkrati pričenja tudi posamični del tekmovanja, ki bo potekal vse do 12. aprila 2009. V slovenskem taboru se vsekakor največ pričakuje od našega najboljšega mladinca Matevža Bajuka, ki je že večkrat v sezoni pokazal, da se enakovredno kosa z vsemi evropskimi igralci, kar dokazuje tudi njegovo končno drugo mesto na Evropski mladinski jakostni lestvici. Vodilni na njej je Portugalec Pedro Martins, ki je hkrati tudi prvi nosilec in zanesljivo prvi favorit tekmovanja. Matevž je med posamezniki postavljen kot drugi, med moškimi dvojicami (z Avstrijcem Bertschem) pa tretji nosilec, kar kaže na njegovo prepoznavnost v Evropi. Že jutri se bo naš mladi up v drugem krogu tekmovanja pomeril z Belgijcem Moreelsom, proti kateremu je bil uspešen že v ekipnem delu tekmovanja.

Med posamezniki bo danes zvečer nastopil še en naš predstavnik Kek Jamnik, pri dekletih pa v sredo nastopita Tina Kodrič in Nika Koncut. Med dvojicami bodo poleg že omenjene naveze Bajuk/Bertsch (Slo/Aut) nastopile še moški dvojici Jamnik/Rebolj in Roj/Almer (Slo/Aut) ter ženski navezi Repše/Kodrič in Koncut/Mathis (Slo/Aut). Med mešanimi dvojicami pa bosta slovenske barve zastopali navezi Jamnik/Kodrič in Rebolj/Repše.

 

Rezultate lahko spremljate na spletnem naslovu http://www.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=6B0F3351-B4A9-4C21-A7DE-C9B122D2FA79.

Rezultati ekipnega dela tekmovanja pa so dostopni na spletnem naslovu http://www.tournamentsoftware.com/sport/event.aspx?id=DB8204B5-1AD6-47A1-879C-EAC30EF478B5&event=1.

Share this post