Novice

MIRNČANI ODNESLI 4 NASLOVE DRŽAVNIH PRVAKOV

MIRNČANI ODNESLI 4 NASLOVE DRŽAVNIH PRVAKOV

V Zg. Kungoti je včeraj potekalo Državno prvenstvo za selekcije U-11 in U-19. Mirnčani smo se na to tekmovanje odpravili z zasedbo 11 igralcev, s katerimi smo domov prinesli 12 medalj, od tega smo imeli 4 naslove Državnih prvakov.

 

Pa začnimo z najmlajšimi (U-11), kjer na žalost nismo imeli predstavnic, zato so mirnske barve branili le fantje, ki so skupaj odnesli 5 medalj.

V kategoriji fantje posamezno je vse do finala brez težav prišel Matevž Herman, kjer ga je čakal 2. nosilec, Jan Babnik iz BK Ljubljana in ga premagal v dveh setih, 21:14 in 21:12. Tako se je moral Matevž zadovoljiti s srebrom. Z veliko smole si je bron priboril Nik Zupančič, ki je do polfinale brez večjih naporov premagoval nasprotnike, v polfinalu pa si je poškodoval gleženj in je moral predati tekmo, ter tako ostal brez finalnega nastopa.

Pri fantovskih dvojicah smo domov odnesli naslov Državnih prvakov. To sta postala Nik Zupančič in Matevž Herman, ki sta v finalu deklasirala nasprotnike v dveh setih, 21:8 in 21:10. Dobro borbeno igro sta v tej kategoriji prikazala tudi Vid Koščak in Tim Sladič, ki sta izpadla proti kasnejšima finalistoma Gerič/Gyorkos in osvojila 5. mesto.

Pri tej kategoriji nam ostanejo samo še mešane dvojice, kjer smo osvojili dve bronasti kolajni. Prvo je osvojil Matevž Herman skupaj v paru z Elo Šalehar iz BK Kočevje. V polfinalu sta morala priznati premoč ljubljanski navezi Jan Babnik/Zoja Novak v treh setih, 21:19, 19:21, 21:8. Drugo kolajno za Mirno pa je priigral Nik Zupančič skupaj z Špelo Alič (BK Olimpija Ljubljana). Tudi Nik in Špela sta izgubila napet in izenačen polfinale v treh setih, 21:18, 16:21 in 21:18.

Ostane nam še kraljeva kategorija med mladinci, to je U-19.

Že takoj na začetku smo imeli mirnski finale, saj so si borbo za prvaka priigrali Žan Laznik z Niko Arih in Ema Cizelj skupaj z Miho Ivaničem (BK Medvode). Sljednji par je bil boljši v treh setih, 17:21, 22:20 in 21:16. Bilo je veliko izmenjavanja v vodstvu, pa tudi igra je bila na dokaj visoki ravni.

Kategorija dekleta posamezno je prinesla Mirnčanom 3. naslov državnih prvakov. Za presenečenje (Ali pa tudi ne!) je poskrbela Nastja Stovanje, ki je v polfinalu izločila 2. nosilko Lio Šalehar (BK Kočevje) v dveh setih, 21:14 in 21:16, nato pa še v finalu odpravila 3. nosilko Cecilijo Barut (BK Bit Ljubljana), prav tako v dveh setih, 21:17 in 21:16. V obeh dvobojih je Nastja prikazala veliko mero potrpežljivosti in borbe do zadnjega atoma moči. Bron si je zagotovila Ema Cizelj, ki je v polfinalu klonila ravno proti finalistki Barutovi v treh setih, 19:21, 21:15 in 21:18. Ema je za finale napravila preveč nepotrebnih napak, tako se je morala zadovoljiti s 3. mestom.

Pri dekliških dvojicah smo imeli samo en par, to sta bili Nika Arih in Nastja Stovanje. Na koncu sta osvojili srebro. V finalu je zmanjkalo malo moči, pa tudi “sape”. Od njiju sta bili boljši sestri Šalehar (BK Kočevje), Iza in Lia. Slavili sta v dveh setih, 21:16 in 21:12.

Ostala nam je še zadnja disciplina, to so fantovkse dvojice. Že četrtfinale je prineslo mirnski dvoboj. Urban Herman je bil skupaj z Martinom Cerkovnikom (BK Medvode) boljši od Sebastijana Mikliča in Simona Skoka (BK Medvode) v treh zelo napetih setih, 21:19, 27:29 in 24:22. Seba in Simon sta imela v zadnjem setu že prednost 20:16  in s tem 4 zaključne žogice, a sta jo zapravila in izgubila v podaljških, ter tako osvojila 5. mesto. Urban in Martin pa sta kasneje v polfinalu morala priznati premoč finalnemu paru Krapež/Ivanič v dveh setih, 21:13 in 24:22, in se morala zadovoljiti z bronom. Vse do finala pa sta prišla Luka Pungerčar in Žan Laznik, vendar sta imela že veliko dela v polfinalu, kjer sta se dokaj dobro namučila proti štajerski navezi Ferk/Roškar (15:21, 21:13 in 21:18).  V finalu sta ju čakala Krapež in Ivanič. Mirnčana sta prvi set odigrala dobro in v končnici strla odpor ter slavila z rezultatom 21:17. V drugem setu je bilo preveč neizsiljenih napak in mnogo preveč obrambne igre, kar sta nasprotnika izkoristila ter izenačila finalno tekmo na 1:1 (21:12). Tretji set pa sta Luka in Žan začela bolj odločno in napadalno. Hitro sta si priigrala prednost 4 točk in jo držala vse do rezultata 11:7, ko je bila na vrsti menjava strani. Po menjavi pa je sledil močan nalet mirnske dvojice. Povsem sta deklasirala nasprotnike z napadalno igro, neverjetno obrambo in borbeno igro “na glavo,” ter si tako priigrala naslov državnih prvakov. To je bil za Mirnčane 4. naslov državnih prvakov.

Z izkupičkom smo lahko zadovoljni, čeprav je ostal  grenak priokus v kategoriji fantje posamezno U-19, saj smo ostali brez medalje. Nobenemu od naših 4 fantov se ni uspelo prebiti med prve štiri. Nekaj več pa smo pričakovali tudi od drugih igralcev v drugih kategorijah. Še bo potrebno potočiti veliko znoja in se odreči marsikateri stvari, da bomo še boljši v prihodnje! NO PAIN, NO GAIN!

Velike čestitke pa gredo Nastji Stovanje, ki je že nevem kolikokrat v tej sezoni pokazala da si zasluži vso spoštovanje in pozornost, upam da končno tudi pri selektorjih reprezentanc!

 

LINK DO REZULTATOV

 

A.T.

Share this post