Novice

EMA CIZELJ IN NIKA ARIH DRŽAVNI MLADINSKI PRVAKINJI

EMA CIZELJ IN NIKA ARIH DRŽAVNI MLADINSKI PRVAKINJI

V soboto je na Mirni potekalo mladinsko Državno prvenstvo do 19 let. Kljub slabi udeležbi smo bili deležni lepih in zanimivih dvobojev. Mirnčani smo v ognju imeli 8 igralcev in na koncu osvojili dva naslova državnih prvakov in skupno deset kolajn.

Tekmovanje se je začelo z mešanimi dvojicami, kjer smo Mirnčani imeli kar tri pare med štirimi najboljšimi. Na koncu se je najbolje odrezala Nika Arih z Miho Ivaničem iz Medvod, zasedla sta drugo mesto. Na odru za zmagovalce so se uvrstili še Gašper Krivec z Emo Cizelj in Domen Laznik z Nastjo Stovanje.

Pri fantih je najboljši rezultat nanizal Gašper, ki se je uspel preko klubskega četrtfinala uvrstiti v polfinale. Boljši je bil od Domna Laznika v dveh setih. Kasneje je bil od njega boljši Ivančič iz Medvod, vendar je Gapi pokazal dobro igro, le v taktiki se je proti koncu obeh setov malo uštel.

Tudi naši “najmlajši” so prikazali dobro igro, še posebno Matevž Herman, ki je uspel zmagati tekmo v skupinskem delu in osvojil 9. mesto.

Dekleta so poskrbela za kar nekaj razburljivih dvobojev. V polfinale so se uvrstile vse tri mirnske igralke (Ema Cizelj, Nika Arih in Nastja Stovanje), trojici pa se je pridružila še Petra Polanc. V prvem polfinalu je bila Ema boljša od Nastje v dveh kratkih setih, medtem ko sta se Petra in Nika udarili na tri sete. Prva je bila v tretjem setu že v konkretnem vodstvu, a se je Nika uspela približati in v končnici tudi povesti z 20:19, a je zapravila zaključno žogico. Sledil je delni rezultat 3:0 za Petro in preboj v finale.
V finalu je bolje začela Ema in povedla 1:0 v setih, a se je Petra v drugem zbrala in izenačila finale na 1:1. V odločilnem setu je na odmor z 11:9 odšla Petra, vendar je v nadaljevanju vajeti prevzela Ema in ob težavah nasprotnice s krči zbežala na 19:13. Toda Medvodčanka se ni udala in se kljub bolečinam nevarno približala na 19:18, a se branilka naslova ni pustila zmesti in končala finale z 21:18 v svojo korist. To je bil za Emo drugi zaporedni naslov, za Mirno pa že četrti v igri deklet posamezno.

Naveza Krivec/Laznik je bila tudi na DP najboljša mirnska fantovska dvojica. Osvojila je tretje mesto in prikazala eno boljših iger na turnirju, ter pokazala, da zna igrati tudi z najboljšimi, ter bila od finala oddaljena zelo malo, vendar je na koncu zmanjkalo malo sreče in fizične pripravljenosti. V polfinalu sta jih po treh napetih setih izločila Ivanič in Zalar (Bit Ljubljana). Med osmerico se je v isti disciplini uspel uvrstiti še Anej Cizelj skupaj s Tejem Kolarjem iz Medvod in naša najmlajša dvojica na turnirju Nik Zupančič in Matevž Herman.

Kot zadnja disciplina so se igrale ženske dvojice. Brez težav so se v finale prebile Nastja Stovanje in Ema Cizelj, ter Nika Arih in Petra Polanc. V prvem setu sta slavili slednji, a sta imeli Ema in Nastja pripravljen odgovor v drugem in izenačili finalno tekmo na 1:1. V tretjem sta Nika in Petra že zbežali na konkretno prednost, a sta se po pavzi Ema in Nastja približali in sledil je napet konec, kjer pa sta vseeno več znanja in izkušenj pokazali prvi in se zasluženo veselili prvega skupnega naslova mladinskih državnih prvakinj.

Lep klubski uspeh, a smo pričakovali še en naslov državnih prvakov. Včasih se izide, včasih ne, tudi 10 kolajn je zelo dober izkupiček. Čestitke igralcem za lepo in borbeno igro.

Čez dva tedna nas v Ljubljani čaka še zadnje Državno prvenstvo do 13 in 17 let. Tudi o tem boste kot vedno obveščeni.

Link do rezultatov: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=059F28CC-3B40-4A94-81B3-A03754F43293

img_0787img_0792img_0794img_0790img_0786img_0783

 

Share this post