Novice

NIKA ARIH IN JERCA BAJUK SUVERENO V NOVO SEZONO

NIKA ARIH IN JERCA BAJUK SUVERENO V NOVO SEZONO

V soboto, 19. 10. 2019, se je 5-članska ekipa Bk Mirna odpravila na 1. AB turnir v Brežice.

Tekmovanje se je pričelo s posamičnim delom, kjer sta dvoboje v skupinah odigrali Jerca Bajuk in Nika Arih, Gašper Krivec pa je, s prednostjo favorita, na svojega poznejšega nasprotnika čakal že v četrtfinalu. Niki se je, kot drugi v skupini, uspelo prebiti v nedeljsko polfinale, kjer jo je čakala nasprotnica Nike Brajkovič (Bk Bit), to pa je ugnala v dveh setih. V finalu se je pomerila s prvo postavljeno Petro Polanc, kjer je, po napetem prvem setu, še vseeno klonila v dveh setih.

Med moškimi posamezniki je Gašper, v treh setih, premagal Teja Kolarja (Bk Medvode) in se nato v polfinalu pomeril z Miho Ivančičem (Bk Medvode). Igra nikakor ni stekla, zato je zaključil v dveh setih ter se pripravil na dvoboj za tretje mesto, kjer pa je brez večjih težav premagal Miho Mastena (BkBranik).

V B kategoriji moški pa si je bron zagotovil naš  zimzeleni Kristijan Hanjšek, kjer je po zmedenem sistemu razigravanja le pokazal, da še ni za staro šaro.

V mešanih dvojicah sta Gašper in Jerca ugnala vse nasprotnike v skupini, potem pa se že v četrtfinalu, na žalost, pomerila proti klubskim kolegom Niki in Aljošu Turku. Po dveh napetih setih sta v polfinale napredovala Aljoša in Nika ter se naslednji dan pomerila z Babnik/Novak (Bk Bit). Po dokaj enostavni zmagi sta se, v finalu, soočila s Petro Polanc in Miho Ivančičem. Trije dolgi, napeti in izenačeni seti so bili za las premalo, da bi stala na najvišji stopnički.

V moških dvojicah sta Aljoša in soigralec Tilen Zalar (Bk Bit) premagala najprej medvoško navezo Ivančič/Kolar v četrtfinalu, nato pa še Babnik/Sabljič iz Bita v polfinalu. V finalu sta se pomerila proti Ivančič/Cerkovnik in klonila po treh napornih setih.

V ženskih dvojicah, Nika in Jerca, nista imeli veliko težav z nasprotnicami v skupini. Vse do finala sta prišli brez poraza, tam pa sta proti Polanc/Pipan izgubili en set, vendar na koncu še vseeno uspeli poseči po najvišjem odličju.

1. AB turnir je bil za mirnske igralce zelo uspešen, saj je 5 udeležencev turnirja domov prineslo 6 medalj, med temi 1 zlato, 3 srebrne ter 2 bronaste.

 

NIKA ARIH

LINK DO REZULTATOV

Share this post