Novice

KOŠČAK ZMAGOVALEC PRVEGA DRŽAVNEGA TEKMOVANJA V NOVI SEZONI

KOŠČAK ZMAGOVALEC PRVEGA DRŽAVNEGA TEKMOVANJA V NOVI SEZONI

Po uvodnem tekmovanju med mladinci do 13 in 19 let, je tokrat sledilo tekmovanje do 11 in 17 let. Tekmovanje je potekalo v BIT centru v Ljubljani, kjer smo videli kar nekaj zanimivih dvobojev. Mirnski badmintonisti smo nastopili kar s 7 igralci in domov prinesli 5 medalj.

Zmage se je med dvojicami veselil Vid Koščak, ki je skupaj z Jelencem iz Medvod brez večjih težav slavil v finalu. Tam sta bila boljša od naveze Ornik/Mattias v dveh setih. K svojemu zlatu je dodal še srebrno v igri posamezno, potem ko je moral v finalu priznati premoč Jelencu. Peto mesto je v isti disciplini osvojil Tevž Ornik, katerega je v 1/4 finalu izločil ravno klubski kolega Vid.

Pri dekletih je največ pokazala Zara Šenica, ki je v osmini finala najprej izločila soigralko Nežo Krištof v dveh setih, kasneje pa po napetih treh setih priznala premoč Haličevi iz Kungote. Dekleti sta skupaj v igri dvojic osvojili 5. mesto.

Pri najmlajših so svoj prvi nastop na tekmovanju zabeležile Vita Oven, Eva Krištof in Leila Sambolec. Med posameznicami je Eva osvojila 5. mesto, Vita je bila 7., Leila pa 11. V dvojicah sta bili srebrni Vita in Eva, bron pa je osvojila Leila.

Sedaj sledi tri tedenski premor, ki ga bomo izkoristili za nove treninge in pripravo na prestavljeno Državno člansko prvenstvo, ki bo 12. marca v Medvodah.

LINK DO REZULTATOV 

Share this post