Novice

VID KOŠČAK USPEŠNO V MESECU OKTOBRU

VID KOŠČAK USPEŠNO V MESECU OKTOBRU

Mesec oktober je bil za mirnske badmintoniste poln tekmovanj in uspešnih nastopov , tako doma, kakor tudi v tujini.

Najprej moramo omeniti, da je barve slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu v ZDA zastopal Vid Koščak, ki je z ekipo osvojil 17. mesto. Med posamezniki večjih možnosti ni miel, saj se je v obeh dvojicah že kmalu soočil z azijskimi tekmovalci, ki pa so bili prevelik zalogaj. Vseeno je Slovenija naredila najboljši rezultat do sedaj.

Na Državnem prvenstvu do 13 let večjega uspeha nismo bili deležni. V dvojicah se je najbolje odrezal Ian Bunderšek, ki je osvojil 5. mesto. Med posamezniki se je Urban Železnik uvrstil v glavni del tekmovanja, v dvojicah pa je skupaj s Štefonom Kovačem osvojil 9. mesto. V mešanih dvojicah smo imeli kar nekaj igralcev med deseterico: Štefan Kovač, Vita Oven in Ian Bunderšek. Pri dekletih smo nastopili samo z dvema igralkama. Vita Oven in Leila Sambolec sta osvojili 9. mesto.

V Dubrovniku je na svetovnem mladinskem pokalu nastopal Tevž Ornik in v igri dvojic osvojil 5. mesto s klubskim kolegom iz Madžarske Palkovicsem. Tevž je skupaj z Madžarsko ekipo iz Pecsa, kjer sedaj opravlja treninge, nastopal tudi na svetovnem mladinskem pokalu v Nemčiji. Tekmovanje je zaključil že po prvem krogu, vendar vseeno osvojil nekaj pomembnih točk.

Naše zadnje tekmovanje pred krajšo pavzo je bilo v Medvodah, kjer se je odvijalo Državno prvenstvo do 11 in 19 let. Nastopili smo z 9 igralci in domov prinesli naslov Državnega prvaka v mešanih dvojicah do 19 let. Tega je osvojil Vid Koščak skupaj z Anjo Blazina iz Ljubljane. Svoji zlati medalji je dodal v moških dvojicah še srebrno, katero je osvojil skupaj z Jelencem iz Medvod. Med posamezniki je nastopil pod pričakovanji in osvojil 5. mesto. Še eno medaljo za naš klub sta prinesli še Zara Šenica in Lana Livk v ženskih dvojicah. Osvojili sta bronasto medaljo.

Pri najmlajših smo nastopili z zelo mlado zasedbo. Med posamezniki se je najbolje odrezal Nik Golob, saj se je uspel uvrstiti preko kvalifikacij v glavni del tekmovanja. Na koncu mu je uspelo osvojiti 9. mesto, s tem pa je prikazal tudi velik napredek v igri. V dvojicah so naši najmlajši Maks Skerbiš, Lan Hribar in Erik Pavlin osvojili 5. mesto in svoje prve točke na lestvici do 11 let.

Sedaj sledi zaradi krompirjevih počitnic krajši tekmovalni odmor, v mesecu novembru pa s polno paro naprej. Mirnčani bomo gostili Državno prvenstvo do 17 let, nastopali pa bomo tudi na člasnkih mednarodnih tekmovanjih.

 

Share this post