Novice

V MEDVODAH SLAVILI NIKA, VID IN ALJOŠA 2019

V MEDVODAH SLAVILI NIKA, VID IN ALJOŠA 2019

Med “planiškim” vikendom smo se Mirnčani potili v medvoški telovadnici, kjer je soboto in nedeljo potekal 4. A in B turnir in 3. turnir do 13 let. Mirnski badmintonisti smo v ognju imeli kar 16 igralcev, ki so na koncu iztržili tri zmage in še kar nekaj drugih in tretjih mest.

Pri članih se je najbolje odrezala Nika Arih, ki je slavila v igri posamezno in mešanih dvojicah skupaj z Aljošo Turkom. Bron je dodala še v ženskih dvojicah skupaj z Jerco Bajuk. Uvrstili smo se tudi v dva finala, to je bil Aljoša v moških dvojicah in Jerca skupaj z Urbanom Hermanom v mešanih dvojicah. Zadnjo kolajno sta priigrala še Urban in Gašper Krivec v moških dvojicah.

Po zadnjem  A turnirju smo že dobili nekatere zmagovalce na članskih lestvicah. V ženskih dvojicah sta to postali Jerca Bajuk in Nika Arih, v moških dvojicah pa je v letošnji sezoni najboljši aktualni državni prvak Aljoša Turk. Prav tako imamo najboljšo mešano dvojico, to sta postala Nika Arih in Aljoša Turk, medtem ko se je Jerca Bajuk z zadnjim finalom v Medvodah prebila na tretje mesto.

Pri posameznikih je še vse odprto. Najbolje kaže Niki Arih, ki potrebuje le solidno uvrstitev na zadnjem B turnirju in postala bo zmagovalka med posameznicami. Dobro pozicijo za lepo uvrstitev drži tudi Gašper Krivec, ki napada drugo mesto v skupni razvrstitvi.

Poleg A in B turnirja pa je v soboto potekal še tretji turnir do 13 let. Najbolje se je tokrat odrezal Vid Koščak, ki je skupaj z Jelencem iz Medvod slavil v fantovskih dvojicah, med posamezniki pa se je uspel uvrstiti v finale, kjer je moral po napeti borbi priznati premoč Trobcu iz Ljubljane. Z dvema bronoma se je Vidu pridružil še Tim Škrlj, ki je presenetljivo, a zasluženo osvojil tretje mesto med posamezniki in dvojicami skupaj s klubskim kolegom Danom Križmanom. V tekmi za tretje mesto sta ugnala klubskega kolega Tevža Ornika.

Tudi dekleta niso zaostajala, saj sta si bron priigrali Neža Krištof in Tara Kavčič v dekliških dvojicah.

Solidne rezultate so priigrali tudi Tevž Ornik, Neža Krištof, Tara Kavčič in dvojica Lana Livk/Zara Šenica s petim mestom.

LINK DO REZULTATOV

Share this post