Novice

SUPER VIKEND ZA BK MIRNA

SUPER VIKEND ZA BK MIRNA

Minuli vikend je bil za mirnske badmintoniste uspešen, saj smo nastopali kar na treh “frontah”.
Že v sredo je Vid Koščak odpotoval na Madžarsko v mesto Pecs, kjer ga je čakal nastop na svetovnem mladinskem pokalu. Vid je nastopil v vseh treh disciplinah, najbolje pa se je odrezal v njegovi paradni disciplini, moških dvojicah, kjer je osvojil bronasto medaljo skupaj s Tadejem Jelencem iz Medvod. Fanta sta morala priznati premoč šele v polfinalu proti drugo postavljenima nosilcema iz Madžarske. Domačina sta bila boljša po treh setih, 21:17, 18:21 in 15:21. Fanta sta dobro začela, vendar sta v nadaljevanju napravila preveč napak in se tako morala zadovoljiti z bronom.
Poleg je Vid dosegel soliden rezultat tudi v igri mešanih dvojic skupaj z Anjo Blazina iz Ljubljane saj sta osvojila 5. mesto. Od njiju sta bila boljša Ukrajinca Kunin in Vatsarovska 13:21 in 20:22.
Naš trenutno najboljši klubski igralec lepo napreduje in niza odlične rezultate tako doma, kakor tudi v tujini.
V soboto pa smo nastopili še na veteranskem Državnem prvenstvu in na 2. turnirju do 15 let. Med veterani je nastopil Kristian Hajnšek, ki je v kategoriji +45 osvojil naslov Državnega podprvaka. Od njega je bil v dveh setih boljši Skubic iz Ljubljane. Nastopil je tudi v igri dvojic +35, kjer sta skupaj s Tinetom Albrehtom osvojila 3. mesto.
Posavje pa je bilo prizorišče 2. turnirja do 15 let, kjer je nastopil le Tilen Kos, in z eno zmago in enim porazom končal tekmovanje v kvalifikacijah.
Sedaj sledi zaradi počitnic tritedenski premor od tekmovanj, le Vid bo odšel na koncu meseca v Milano na odprto prvenstvo Italije za mladince.

Share this post