Novice

MIRNČANI AKTIVNI MED “POČITNICAMI”

MIRNČANI AKTIVNI MED “POČITNICAMI”

Badmintonski klub Mirna tudi med šolskimi počitnicami ne počiva. Že v mesecu juliju so se fantje do 15 let udeležili poletne kampa v Podčetrtku pod imenom “Summer school 2021.” Na njem so nastopili trije mirnski igralci: Tim Škrlj, Vid Koščak in Tim Anzelj. Na treningih so sodelovali tudi igralci iz različnih evropskih držav, za same treninge pa je skrbelo kar nekaj mednarodnih trenerjev. Treningi so potekali sedem dni, kjer je bil poudarek predvsem na tehniki in taktiki.

Naslednja mirnska akcija so bile reprezentančne priprave BZS. Tudi tokrat smo bili nastanjeni v Podčetrtku. Gre za priprave, kjer se zberejo najboljši slovenski badmintonisti iz vseh selekcij. Od naših igralcev so poziv selektorjev prejeli: Tim Škrlj, Vid Koščak, Tim Anzelj, Lana Livk, Zara Šenica (vsi U-15), Nik Zupančič (U-19) in Nika Arih (člani). Poleg je na pripravah sodeloval tudi Aljoša Turk, ki je v vlogi reprezentančnega selektorja vodil ekipo U-15.

V mesecu avgustu pa se je na Mirni organiziral medklubski kamp, kjer so znanje pilili igralci iz štirih klubov: BK Mladost Lendava, BK Konex, BK Kungota in BK Mirna. Na samih pripravah je nastopilo več kot 40 igralcev, ki so bili razdeljeni v tri skupine. Za treninge so skrbeli Rok Trampuž, Denny Peshekhonov, Aljoša Turk, Urban Turk in Eva Miklič.

Ostane nam še zadnje dejanje meseca avgusta. To so priprave v Dubrovniku na Hrvaškem. V sklopu badminton Europe je organiziran regionalni kamp. Gre za priprave, ki potekajo predvsem na “balkanskem” delu Evrope. Tokrat so organizacijo prevzeli Hrvati in se tudi dobro odrezali. Na samih pripravah so tudi trije naši igralci: Lana Livk, Tim Anzelj in Tevž Ornik.

To so bili samo večji dogodki, ki smo se jih udeležili to poletje. Treningi neprekinjeno potekajo že od sredine julija, počasi pa zaključujemo tudi pripravljalno obdobje katerim bodo sledila tekmovanja. eno večjih je tokrat evropsko prvenstvo do 17 let, kjer nastopata za slovenske barve tudi Vid Koščak in Manca Zupančič. V skupinskem delu jih čaka kar težka skupina, saj se bodo pomerili s Škoti, Francozi in Irci. Takoj po ekipnem delu sledi tudi posamični del, kjer Vid nastopa v mešanih dvojicah, Manca pa v ženskih dvojicah.

Takoj po evropskem prvenstvu pa je že na sporedu naš 27. TEM JUNIOR & YOUTH INTERNATIONAL 2021. Tokrat upamo, da tudi v mlajših selekcijah. Tekmovanje bo potekalo 17.-19.9.2021.

PODČETRTEK BZS PRIPRAVEPODČETRTEK BZS PRIPRAVESummer school 2021 Podčetrtek Priprave na Mirni

Share this post