Novice

BK TEM MIRNA DRŽAVNI PODPRVAK

BK TEM MIRNA DRŽAVNI PODPRVAK

Še zadnja tekmovanja pred premorom so bila odigrana. V soboto je bilo na sporedu Državno prvenstvo do 13 in 19 let, kjer smo Mirnčani nastopili le z enim igralcem.

Nik Zupančič je v mešanih dvojicah osvojil 3. mesto skupaj z Anjo Jordan iz BK Ljubljana.

V nedeljo pa je bilo na vrsti finale 1. in 2. slovenske badmintonske lige. V polfinalu je prvo ekipo čakal BIT, katere so naši igralci suvereno po napetih dvobojih odpravili s 3:0. Mlajša ekipa Juniorjev pa je klonila proti ekipi Konex z 0:3. Sledilo je finale in tekma za tretje mesto. Prva ekipa TEM je slabo začela, saj smo oba “singla” izgubili in Olimpija iz Ljubljane je že vodila z 0:2. Toda naših igralcev to ni ustavilo in smo v obeh dvojicah, ženskih in moških, zmagali in izenačili na 2:2. Odločal je mix, kateri pa žal ni stekel in smo dvoboj na žalost izgubili in na koncu osvojili 2. mesto. Mlajša ekipa je tudi tekmo za tretje mesto izgubila z 1:3. Tokrat so bili od njih boljši igralci iz Kungote.

BK TEM MIRNA: Urban Turk, Urban Herman, Anej Cizelj, Nik Zupančič, Žan Laznik, Ema Cizelj, Nastja Stovanje, Jerca Bajuk in Manca Zupančič.

BK TEM MIRNA junior: Aljoša Turk, Vid Koščak, Kristian Hanjšek, Matevž Herman, Neža Krištof, Zara Šenica in Kristina Kastelic.

Sedaj sledi daljši premor s tekmovanji na domačem parketu. Ta čas bomo porabili za nabiranje kondicije in pripravo na novo sezono.

LIGA

DP U-19

Share this post