Novice

USPEŠEN MAREC ZA MIRNČANE

USPEŠEN MAREC ZA MIRNČANE

Mesec marec je bil zelo delaven za naš klub, saj smo nastopili kar na nekaj tekmovanjih, organizirali pa smo tudi 1. krog slovenske badmintonske lige in Državno prvenstvo do 19 let.

V sredini meseca je naprej sledil 2. turnir do 11 in 17 let. Naši so nastopili s petimi igralci v obeh kategorijah in nanizali nekaj dobrih uvrstitev. Najbolje se je tokrat odrezala Lana Livk, ki je v igri posamezno in mešanih dvojicah osvojila 4. mesto. V slednji ji je to uspelo s klubskim kolegom Timom Anzljem.

Pri najmljaših se je najbolje tokrat odrezal devetletni Maks Skerbiš, kateri je osvojil osmo mesto med posamezniki, mesto za njim se je uvrstil Nik Golob. V skupini B je Lan Hribar osvojil šesto mesto med posamezniki.

Teden dni kasneje je na Mirni potekal 1. krog slovenske badmintonske lige. Med seboj so se pomerili igralci v vseh treh slovenskih ligah in prikazali nekaj lepih dvobojev. BK TEM Mirna nastopamo v letošnji sezoni le z eno ekipo v drugi ligi. V prvem dvoboju dneva smo se pomerili z ekipo BK Konec 2 in jih brez večjih težav odpravili s 5:0. Tudi drugi dvoboj ni bil nič kaj težji, saj smo tudi ekipo BK Pišece premagali s polnim izkupičkom 5:0. Tako smo že uvrščeni v playoff za prvaka, v zadnjem krogu pa moramo osvojiti le eno zmago, da potrdimo prvo mesto v skupini.

Preteklo nedeljo smo na Mirni organizirali Državno prvenstvo do 19 let. Mirnčani smo nastopili s petimi igralci in osvojili nekaj medalj tudi za naš klub. Naš najboljši Vid Koščak je že v dopoldanskih urah uspel priigrati naslov Državnega podprvaka v mešanih dvojicah skupaj z Anjo Blazina iz BK Ljubljana. Kasneje je kljub poškodbi uspel priigrati še bronasto medaljo v igri posamezno, ter nam tako prinesel drugo medaljo. Zadnji dve medalji so prigarali še Tim Škrlj skupaj z Mattiasom iz Bita-a, potem ko sta v četrtfinalu presenetljivo ugnala druga nosilca v treh napetih setih, ter Lana Livk in Zara Šenica v ženskih dvojicah. Punci sta na koncu osvojili bronasto medaljo.

V mesecu aprilu sledi tekmovanje do 13 let v Ljubljani, 2. krog slovenske badmintonske lige na Mirni, ter tradicionalni mednarodni turnir v Lendavi: Srebrna žogica Lendave.

Foto: NIKO KRIZMANIĆ

 

Share this post