Novice

20. TEM JUNIOR INTERNATIONAL POD STREHO

20. TEM JUNIOR INTERNATIONAL POD STREHO

IMG_1552 (Medium)Pretekli vikend je na Mirni potekal tradicionalni že 20. TEM JUNIOR & YOUTH INTERNATIONAL. Da ne bodo vedno vse pisali samo trenerji je poskrbel Roman Herman, ki je svoje misli strnil v spodnje besedilo.

 

Minuli konec tedna je na tradicionalnem badmintonskem turnirju mirnski klub gostil skoraj 300 igralcev iz 15-ih držav, ki so se pomerili v različnih starostnih kategorijah.

Tako je na Mirni potekal že tradicionalni 20. TEM Slovenija International, na katerem so se pomerili igralci v starostni kategoriji do 19 let. Turnir šteje za evropsko in svetovno mladinsko jakostno lestvico. Napete dvoboje si je ogledalo lepo število gledalcev, poleg badmintonskih dvobojev pa smo lahko uživali v spremljevalnem programu, ki je vključeval glasbene vložke, svetlobne efekte, manjkal pa ni niti plesni nastop izvrstnih plesalk Kazine, katere pomembna članica je Mirnčanka Amelija Umek. V hudi in težki konkurenci so naši tekmovalci pokazali izvrstne predstave, vendar je le Emi Cizelj v ženskih dvojicah uspelo osvojiti zmagovalni oder. V finalni tekmi si je skupaj s soigralko Katarino Beton (ŠD Konex) priigrala drugo mesto in tako za las zgrešila najžlahtnejšo lovoriko. V mešanih dvojicah s soigralcem Miho Ivaničem (BK Medvode) pa sta prišla do četrtfinalov.

Poleg Eme sta v najtežji konkurenci nastopili še Nika Arih in Nastja Stovanje. V ženskih dvojicah sta se srečali s turškima predstavnicama, ki sta imeli v četrtfinalni tekmi nekaj več sreče od naših in sta slavili z minimalno zmago. Prav tako smo bili ponosni na najmlajšo predstavnico naše ekipe Zalo Šturm, ki se je kljub 16-im letom pogumno podala v boj s starejšimi tekmicami in dokazala svojo srčnost in borbenost, saj so se morale tekmice zelo namučiti, da so jo uspele poraziti.

Pri fantih so nastopili Žan in Domen Laznik, Sebastjan Miklič, Urban Herman, Urban Kolenc in Gašper Krivec. Fantje so pokazali, da so pravi borci in se niso ustrašili nobenega nasprotnika. V bojih jim je včasih primanjkoval kanček sreče da bi dosegli zmago, vendar so kljub porazu igrišče zapustili dvignjenih glav. Tako je Žanu v mešanih dvojicah s klubsko soigralko Niko Arih spodletelo v četrtfinalni tekmi proti poljskemu paru, v enakem položaju pa je bil tudi Urban Herman, ki je moral v moških dvojicah z Martinom Cerkovnikom (BK Medvode) priznati premoč turški dvojici.

Mlajši so se letos prvič pomerili v dvorani OŠ Mokronog in zaigrali na 20. TEM Youth International. Anej Cizelj je s soigralcem Klemnom Lesničarjem (BK Branik) zasedel odlično 3. mesto v fantovskih dvojicah do 15 let, Miha Arih je kljub borbenosti žal ostal brez uvrstitve na stopničke. Tretje mesto pa je dosegel tudi Matevž Herman v igri posameznikov do 13 let. V tej kategoriji sta nastopila tudi Nik Zupančič in Tim Sladič, ki sta pokazala dobro igro, vendar sta žal morala priznati premoč nasprotnikom. Liam Repar in Ismajl Veljačič sta kljub temu, da sta s treningom pričela šele pred mesecem, pogumno stopila na igrišče in pokazala, da bosta po nekaj treningih postala enakovredna tekmeca.

Mlajši, ki so še del animacijske skupine, so kljub svoji mladosti hrabro stopili na igrišče in pokazali, da bodo z nekaj treninga v prihodnje tvorili močno zmagovalno ekipo BK Mirna. Tu so nastopili Vid Koščak, Jaka Mežan, Tim Škrlj, Andraž Šimič, Manca Zupančič, Maja Balantič, Neža Krištof, Živa Nose, Tara Kavčič in Karla Jerič.

Minuli turnir so tako v številu sodelujočih kot v organizaciji in spremljevalnih dogodkih zaznamovali presežki, kar ni ostalo neopaženo, saj so prireditev pohvalili številni trenerji, sodniki, starši in tekmovalci. Zasluga gre sponzorjem, vodstvu kluba, našim trenerjem, tekmovalcem, bivšim aktivnim igralcem – prijateljem badmintona, predvsem pa staršem naših tekmovalcev, ki so v tednih, predvsem pa v dneh pred in med turnirjem tvorili ekipo, ki je dokazala, da skupaj zmoremo vse. In zato smo NAJBOLJŠI KLUB.

Roman Herman

LINK DO REZULATATOV TEM JUNIOR

LINK DO REZULTATOV TEM YOUTH

Galerija
A.T.

Share this post