Novice

EMA CIZELJ DVAKRATNA DRŽAVNA PRVAKINJA U-17

EMA CIZELJ DVAKRATNA DRŽAVNA PRVAKINJA U-17

imageNa preteklo sončno soboto je potekalo prvo državno prvenstvo med mladinskimi kategorijami. Pomerili so se tekmovalci v selekciji U-17. Naše barve so zastopali: Ema Cizelj, Nastja Stovanje, Gašper Krivec, Urban Kolenc in Anej Cizelj.

Kot prvo so se med seboj udarili v igri mešanih dvojic, kjer se je najbolje odrezala od naših Nastja Stovanje, ki je skupaj s Tilnom Zalarjem (BK BIT Ljubljana) osvojila bronasto kolajno. V polfinalu sta bila od njiju boljša Petra Polanc in Miha Ivančič (BK Medvode) v treh setih, 21-12, 17-21 in 21-11.

Sledile so tekme posameznikov. Pri fantih je največ pokazal Urban Kolenc, ki se je uspel uvrstiti v finale, kjer je moral na koncu kljub dobri igri priznati premoč Ivaniču (BK Medvode) v treh setih, 18-21, 21-16 in 21-11. Peto mesto je osvojil še Gašper Krivec.

Pri dekletih je bilo že v prvem kolu zelo zanimivo, saj sta se udarili Nastja Stovanje in Petra Polanc. Na žalost je bila Petra boljša in slavila v dveh setih na podaljške, 23:21 in 22:20. Tako nam je ostala le še Ema Cizelj, ki pa je šla vse do konca. V polfinalu je povsem onesposobila Lio Šalehar (BK Kočevje) v dveh setih, v finalu pa je imela nekoliko več težav. Na sproti ji je stala Petra Polanc. Prvi set je šel v korist Eme (21:17). V drugem (18:21) je Ema naredila preveč neizsiljenih napak in morala odigrati še tretjega, kjer je bila bolj zbrana in odločna, ter slavila z rezulatatom 21:13 in se veselila obranitve naslova državne prvakinje.

Za konec nam ostanejo še dvojice. Pri fantih ni bilo večjih presenečenj. Naša naveza Kolenc/Krivec je osvojila srebrno kolajno, kjer do finala ni imela težkega dela, v finalu pa nista imela pravih možnosti za preobrat rezultata. Še najbližje sta bila v drugem setu, ko je bilo 21:18. Od njiju je bila boljša naveza Jerčinovič/Ivanič.

Drugače pa je bilo pri dekletih, kjer je svoj drugi naslov osvojila Ema Cizelj skupaj s Petro Polanc. Punci nista imeli dostojnih konkurentk, ki bi ju lahko resneje ogrozili.

Tako je prvo državno prvenstvo za nami. Osvojili smo dva naslova, dve srebrni in dve bronasti kolajni. Lahko smo z rezulatati zadovoljni, saj smo imeli na seznamu poškodovanih kar tri igralce, od tega sta dva manjkala na turnirju. Še posebno smo pogrešali Niko Arih, ki je letos v zelo dobri formi. Nika ima težave s peto in se pripravlja na zadnje državno prvenstvo U-19, ki bo konec maja v Zg. Kungoti. Upamo na čimprejšnje okrevanje.

MIRNA!!!

 

LINK DO REZULTATOV

[nggallery id=122]

A.T.

Share this post