Novice

1. TURNIR U-19 SE NI IZŠEL PO NAŠIH PRIČAKOVANJIH

1. TURNIR U-19 SE NI IZŠEL PO NAŠIH PRIČAKOVANJIH

 IMG_4279V soboto je v deževni Ljubljani potekal 1. turnir za kategorijo U-19. Turnir se je odvijal v Konex centru na Brdu. Mirnčani smo imeli kar lepo število nastopajočih, bilo nas je 9. Osvojili smo 6 medalj, vendar nobena od teh ni bila najžlahtnejša, kar nas je na koncu tudi malo razočaralo.

V igri posamezno je največ prispeval Žan Laznik, ki je zasedel 3. mesto. Od njega je bil v polfinalu boljši 1. nosilec Miha Ivanič v petih napetih setih (11-8, 8-11, 4-11, 11-9, 11-3). Žana je “zmanjkalo” ravno v najbolj ključnih trenutkih tekme, na koncu 4. in 5. seta, saj noge nikakor niso mogle izdržati ostrega tempa Ivaniča. V boju za 3. mesto je brez večjih težav ugnal mlajšega, še “zelenega” Ivančiča (Medvode) v treh setih (11-6, 11-10, 11-7). Med deseterico sta se še uvrstila s 6. in 7. mestom Sebastijan Miklič in Urban Herman.

Pri dekletih se je najbolje odrezala Nika Arih, ki je zasedla na koncu 2. mesto. V 1. kolu je bila boljša od 3. postavljene nosilke Barutove (11-8, 8-11, 6-11, 11-7, 11-9). V polfinalu je izločila klubsko kolegico Emo Cizelj (2. nosilka) v napetih petih setih (11-9, 5-11, 4-11, 11-10, 11-2), v finalu pa je žal zmanjkalo moči in natančnosti. Od Nike je bila boljša Lia Šalehar (Kočevje) v štirih setih (11-8, 10-11, 11-9, 11-9). V zgornjem delu tabele je naša 1. nosilka in branilka naslova Nastja Stovanje morala priznati premoč kasnejši zmagovalki Šaleharjevi. Nastja je naredila preveč neizsiljenih napak in se je na koncu morala zadovoljiti s tekmo za bronasto kolajno. Tekma med Nastjo in Emo je bila predana v korist Nastje zaradi slabega počutja in bolezni.

V kategoriji fantovskih dvojic žal tudi ni šlo dlje kot do 2. mesta. Tega sta osvojila Žan Laznik in Sebastijan Miklič. V finalu sta morala priznati premoč Jerčinoviču in Ivaniču iz Medvod (11-4, 11-7, 7-11, 11-9). Fanta nikakor nista uspela odbiti napadov, preveč je bilo napak in tehnično nepravilnih udarcev. Tako je žogica večkrat končala v mreži ali na naši polovici. Najboljši Mirnski dvojici pa se je na odru pridružil še Urban Herman skupaj z Martinom Cerkovnikom (Medvode). Na koncu sta zasedla 3. mesto. V polfinalu sta bila od njiju boljša ravno zmagovalca turnirja Ivanič in Jerčinovič v petih izredno napetih setih. Tekma je bila polna preobratov in napeta vse do zadnje točke, saj je bil rezultat v petem setu izenačen na 10:10. A sreča tokrat ni bila na naši strani in zadovoljiti sta se morala s tekmo za bronasto medaljo, ki sta jo na koncu brez večjih težav tudi dobila. Premagala sta navezo Vračar/Zaviršek (11-9, 7-11, 11-6, 11-6). Med deseterico sta se uvrstila še dva naša para, Domen Laznik skupaj s Tilnom Zalarjem (Bit Ljubljana), ki sta osvojila 5. mesto in naveza Urban Kolenc/Gašper Krivec z osvojenim 7. mestom.

V dekliških dvojicah je najdlje uspelo priti Niki Arih in Nastji Stovanje, ki sta na koncu zasedli 2. mesto. Od njiju sta bili boljši sestri Šalehar (Kočevje), Iza in Lia. Na koncu sta Šaleharjevi slavili v štirih setih (11-6, 5-11, 11-7, 11-7). Punci sta bili premalo agresivni na mreži, kar sta znali nasprotnici dobro izkoristiti sebi v prid. Veliko težav pa sta imeli tudi v taktičnem smislu igre, saj je bilo preveč diagonalne igre med samimi točkami. Na odru za zmagovalke pa smo Mirnčani imeli še eno predstavnico. To je bila Ema Cizelj skupaj v paru s Katarino Beton (Konex Ljubljana). Zasedli sta 3. mesto. V polfinalu sta morali priznati premoč zmagovalkama turnirja. Sestri Šalehar sta bili premočna ovira (11-7, 5-11, 11-10, 11-9). Enostavno je bilo preveč dvigovanje in branjenja, namesto konstantnega napadanja, še posebaj s strani Katarine, ki ji nikakor ni uspelo umiriti žoge v fazi obrambe. Kasneje sta v boju za 3. mesto porazili navezo Grubar/Polanič (11-9, 11-9, 11-9).

Na koncu smo žal zapustili turnir z grenkim priokusom, saj nam ni uspelo osvojiti nobene zlate medalje. Smo šele v začetku sezone, noge so še malo težke, imeli pa smo tudi veliko težav z boleznijo igralcev. Potrebno bo še veliko treningov in odrekanja, da pridemo na tisto pravo raven. Pri dvojicah imamo še ogromno rezerve, še posebaj v taktičnem smislu. To lahko popravimo samo s trdim delom na treningih. Uspelo nam bo! Konec koncev naslovi se delijo šele v Maju.

EN DVA MIRNA!!!

 

LINK DO REZULTATOV

 

A.T.

[nggallery id=107]

Share this post