Novice

MATEVŽ BAJUK BRONAST NA UNIVERZITETNEM EVROPSKEM PRVENSTVU

MATEVŽ BAJUK BRONAST NA UNIVERZITETNEM EVROPSKEM PRVENSTVU

V začetku julija je v Ljubljani potekalo Univerzitetno Evropsko prvenstvo v badmintonu. Ljubljansko univerzo sta tokrat zastopala dva mirnska igralca, Matevž Bajuk in Žan Laznik.

V ekipnem delu je slovenska ekipa končala med osmimi najboljšimi, potem ko je v kvalifikacijah osvojila drugo mesto, se je nato v razigravanju za mesta od 5. do 8. uspela uvrstiti na končno sedmo mesto. Od njih je bila v kvalifikacijah za prvo mesto v skupini boljša Univerza iz Nottinghama (Ang), v razigravanju pa še Univerza iz Bordeauxa (Fra). Na koncu so uspeli premagati Univerzo iz Nihzny Novgorod (Rus). Vse dvoboje v kvalifikacijah in razigravanju sta odigrala tudi Žan in Matevž.

Posamični del pa je bil za naša dva fanta še uspešnejši. Žan Laznik se je v igri posamezno uspel prebiti do petega mesta, vendar je moral v četrtfinalu priznati premoč kasnejšemu evropskemu prvaku Rooversu (Nem).

Moške dvojice so prinesle najboljši rezultat saj je Matevž Bajuk skupaj s Krapežom osvojil bronasto medaljo. V četrtfinalu sta bila boljša od nemške naveze Rethke/Roovers v treh setih. Najbolj napeto je bilo še posebaj v zadnjem, ko sta slavila po podaljšku 26:24. V polfinalu pa sta morala priznati premoč portugalski navezi Carvalho/Nero prav tako v treh setih. Odlično peto mesto je v isti disciplini osvojil še Žan skupaj s Cerkovnikom.

Mešane dvojice je igral le Matevž in skupaj z Magyarjevo osvojil 9. mesto.

LINK DO REZULTATOV EKIPNEGA DELA: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=D964AE5D-42DC-4054-959B-EFBB8F95D91F

LINK DO REZULTATOV POSAMIČNEGA DELA: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=49B17B30-59A6-4500-B90F-B1AA0756AD1E

img_0986img_1032 img_1033

Share this post