Novice

NIKA ARIH IN VID KOŠČAK ZMAGOVALCA TEM JUNIOR & YOUTH INTERNATIONAL 2016

NIKA ARIH IN VID KOŠČAK ZMAGOVALCA TEM JUNIOR & YOUTH INTERNATIONAL 2016

Pretekli vikend se je na Mirni in v Mokronogu odvil že 22. Tem Junior & Youth International. Prijavljenih je bilo preko 250 tekmovalcev, ki so se pomerili v disciplinah U-11, U-13, U-15 in U-19. Tekmovanje je potekalo tekoče in brez zapletov, kar gre pohvalit številčno mirnsko organizacijsko ekipo, ki je zopet dokazala, da so odlični organizatorji.

Letos smo bili zelo uspešni, saj smo slavili kar dve zmagi, imeli pa smo tudi dva finalista. Prvo nas je razveselil Vid Koščak, ki je v kategoriji do 11 let premagal vso konkurenco. Že v polfinalu je pokazal odlično igro in se uspel po treh napetih setih uvrstiti v finale, kjer ga je čakal neugodni hrvat Pipunić. Vid ga je uspel odpraviti v dveh setih in tako slavil svojo prvo mednarodno zmago v igri posamezno. Velja omeniti še Tima Škrlja, ki se je uspel uvrstit med osem najboljših in pokazal, da se razvija v dobrega badmintonista.

Drugo zmago nam je prinesla Nika Arih v najmočnejši kategoriji do 19 let. Uspelo ji je v ženskih dvojicah skupaj s Petro Polanc iz Medvod. Punci sta se v finalu pomerili z Mirnčankami, Emo Cizelj in Nastjo Stovanje, ki sta ju odpravili v dveh setih. Kljub porazu sta Ema in Nastja v sobotnem polfinalu prikazali dobro igro in se zasluženo uvrstili v finale, kjer pa sta bili kasneje Nika in Petra prevelik zalogaj.

Zadnjo kolajno za Mirno pa je zopet priigrala Nika Arih, ki je skupaj z Miho Ivaničem priigrala srebrno kolajno. Vse do finala nista imela večjih težav, v finalu pa sta po prvem dobljenem nizu povsem padla v igri in se morala na koncu zadovoljiti z drugim mestom, kar je še vedno izjemen rezultat. Od njiju sta bila boljša Miha Ivančič in Petra Polanc iz Medvod.

Vse rezultate si lahko pogledate na spodnjih dveh povezavah, v kratkem pa objavimo tudi galerijo slik.

Tem Junior International 2016

Tem Youth International 2016

IMG_9567 IMG_9563 IMG_9561 IMG_9548 IMG_9544 IMG_9545 IMG_9546 IMG_9547 IMG_9530IMG_9573 IMG_9574

 

A.T.

Share this post