Novice

MIRNČANI ODLIČNI NA VALAMAR JUNIOR OPEN 2015

MIRNČANI ODLIČNI NA VALAMAR JUNIOR OPEN 2015

IMG_6865 V Dubrovniku je od 2.-4.10.2015 potekal Valamar Junior Open. Turnir je bil dobro organiziran glede na prejšnja leta v Poreču in vse je potekalo tekoče, ter brez zapletov. Denarni sklad je bil kar 5000$, kar je bila še dodatna motivacija za vse igralce. Mirnčani smo na turnir odšli že v četrtek dopoldan, saj nas je čakala dolga pot, pa tudi dodaten trening smo lahko opravili v večernih urah. Posadka, ki se je odpravila na tekmovanje je bila: Ema Cizelj, Nika Arih, Nastja Stovanje, Gašper Krivec, Urban Kolenc, Urban Herman in trener Aljoša Turk.

Otvoritveno tekmo mešanih dvojic sta v petek za Mirnčane odigrala Nastja in Urban in na žalost izgubila v dveh setih proti poljski navezi Cybulski/Dabczynska. Bolje se je v isti disciplini odrezala Nika skupaj z Ivaničem iz Medvod. Hrvaško bratsko-sestrsko navezo Drvodelić/Drvodelić sta brez težav odpravila v dveh setih.

V igri moški posamezno so bili vsi trije naši fantje neuspešni. Kot prvi je klonil Urban Kolenc proti Poljaku Szolcu, sledil je poraz Gašperja proti Galjerju (Hrvaška) in na koncu še en poraz Urbana Hermana proti Srbu Miliću. Vsi trije so klonili v dveh setih.

Dekleta so bila v enaki disciplini uspešnejša, saj sta si napredovanje priigrali Nika in Ema. Prva je bila boljša od Slovakinje Vargove v dveh kratkih setih, druga pa je izločila 8. nosilko Unlu iz Turčije po napetih treh setih. Preboj v drugo kolo na žalost ni uspel le Nastji, ki je morala priznati premoč Turkinji Ercetin v dveh setih.

Sobota se je začela bolj optimistično. Nika je v razmaku 2 ur odigrala 1/8 in 1/4 finale mešanih dvojic. Najprej sta bila boljša od slovaške naveze Horak/Palkova, kasneje pa tudi od poljske dvojice Jablonski/Pajek. Obe tekmi sta Nika in Miha slavila brez večjih težav, ter se tako že veselila najmanj bronaste kolajne.

Emo je v osmini finala čakala Poljakinja Adamek. Mirnčanka ji ni pustila, da bi razvila svojo igro in jo odpravila v dveh setih, ter se veselila uvrstitve v četrtfinale. Po Eminih stopinjah je korakala tudi Nika, ki je prav tako v dveh igrah odpravila Madžarko Bukoviczki.

Po “kosilu” so sledile igre moških in ženskih dvojic. Žal sta se kot prva morala od tekmovanja posloviti Gašper in Urban. Od njiju je bila boljša srbska naveza Milić/Milošević v dveh setih. Fanta sta vseeno pokazala nekaj dobrih točk, a to je bilo premalo. Naslednji, ki sta zaključili z dvojicami sta bili Nika in Nastja. Na žalost sta bili od njiju boljši Čehinji Švabikova in Budzelova v treh napetih setih. Igra je bila res obetajoča, a je na koncu zmanjkalo malo sreče in koncentracije.

Zmage in preboj med osem najboljših pa so se veselili Ema in Petra Polanc (BK Medvode), ter Urban H. skupaj z Martinom Cerkovnikom iz Medvod. Punci sta bili boljši od poljske naveze Adamek/Pajek v dveh setih, fanta pa sta po treh setih odpravila madžara Pytela in Szenjaija. Po neumno izgubljenem prvem setu sta se v drugem in tretjem zbrala in odpravila “soseda.”

Popoldne so sledile tekme za kolajne. Najprej sta se v boj odpravili Nika in Ema. Prva je bila boljša od poljakinje Wladzinske v dveh setih. Po prvem napetem setu jo je Nika v drugem povsem “odrezala” in slavila že svojo drugo kolajno na tekmovanju. Emi je nasproti stala Američanka Maya Chen, ki je v prejšnjem kolu izločila  tretjo nosilko Švabikovo. Naša tekmovalka jo je presenetljivo (ali pa tudi ne) odpravila v dveh setih, saj ji enostavno ni dovolila, da bi prišlo do presenečenja. Skozi celo tekmo jo je spravljala v slab položaj, tako da je Američanka naredila zelo veliko napak v zadnjem delu. Ta tekma je bila tudi Emina najboljša na tem tekmovanju in kar je najpomembneje že tretja kolajna za Mirnčane.

Igri posamezno so sledile igre dvojic. Urban H. in Martin sta bila edina Slovenca, ki sta bila še v igri za kolajne v moških dvojicah. Nasproti sta jima stala neugodna Turka Comert in Yuksel. Prvi set sta naša fanta dobila brez težav, v drugem pa sta se preveč spustila v obrambno igro in izgubila. V tretjem odločilnem sta že zaostajala za več kot pet točk, a vseeno na koncu slavila v zelo napeti tekmi. Na tej tekmi si je med zadnjim tretjim setom rahlo poškodoval gleženj naš Urban, a je stisnil zobe ter nadaljeval v zmagovitem ritmu. To je bil za Urbana prvi preboj v karieri med štiri najboljše na tekmah za svetovni pokal.

V ženskih dvojicah sta Ema in Petra brez težav odpravili madžarsko sestrsko navezo Bukoviczki/Bukoviczki v dveh setih, ter tako osvojili že svojo drugo kolajno na turnirju.

Zaradi natrpanega tekmovalnega urnika sta se polfinalni tekmi mešanih dvojic odigrali že v soboto v večernih urah. Nika in Miha sta se pomerila s polsko mešano dvojico Smilowski/Swierczynska in bila hudo poražena. Nikakor ni stekla igra, pa tudi nasprotnika nista dovolila odprte igre in sta skozi celotno tekmo silila v zaprto igro z veliko žogami na mreži in v srednjem delu igrišča. Veliko pa se je poznalo tudi na utrujenosti obeh igralcev, saj je bil dan zelo dolg in naporen.

Tako smo v nedeljo imeli Mirnčani na sporedu  še štiri polfinala. Prvi sta istočasno na igrišče stopili Nika in Ema. Niki je nasproti stala Petra Polanc iz Medvod, Emi pa druga nosilka turnirja Turkinja Demirbag. Nika je zelo dobro igrala vse do konca prvega seta, nato pa je po dveh ključnih napakah izgubila prvi set in na koncu še drugega, saj ji kasneje nikakor ni stekla igra v zadnjem delu igrišča. Ema se je dobro upirala Turkinji, vendar je bila le-ta prevelik zalogaj. Z zelo napadalno in potrpežljivo igro jo je premagala v dveh setih. Tako sta se morali Mirnčanki zadovoljiti z bronasto kolajno.

Sledile so ženske in moške dvojice. Petra in Ema sta se pomerili z drugo postavljenima nosilkama Ercetin/Inci (Turčija). Odlično sta nadzorovali prvi set in že imeli nekaj prednosti na koncu, a sta ju Turkinji ujeli in ju v prvem setu premagali po napetih podaljških. Prav tako je bilo v drugem setu, ko sta morali punci zopet priznati premoč v podaljških. Igra je bila dobra, vendar sta punci z nekaj napačnimi potezami izgubili pomembne točke, ter se morali na koncu zadovoljiti z bronasto medaljo, kar je še vedno odličen uspeh.

Ker nam v prvih treh polfinalih ni šlo, nam je moralo uspeti v četrtem. In nam tudi je! Urban H. in Martin sta slavila v treh izredno napetih setih proti češki dvojici Beran/Somerlik (2. nosilca). V prvem sta slavila v podaljšani igri, v drugem sta bila nezbrana in sta lahko sledila le do intervala, kasneje pa popustila. Odločilni tretji set je bil napet vse do konca. Odločila je igra na mreži, ki sta jo fanta izredno dobro odigrala, saj nikakor nista spustila žoge v zadnji ali srednji del igrišča. Ko pa je sledila igra v zadnjem delu, sta imela fanta močan napad na nasprotnike in ju povsem razbila, ter se veselila svojega prvega skupnega finala v karieri.

Mirnčani smo imeli tako čast, da smo odigrali zadnjo finalno tekmo na turnirju. Po slavnostni napovedi finalistov je sledilo dvominutno ogravanje in igra. Urban in Martin sta se pomerila s poljsko navezo Jablonski/Smilowski in na žalost izgubila v dveh setih. Poljaka sta bila razred zase in povsem odrezala naša dva fanta. Kljub porazu v finalu je bil to najboljši turnir za Urbana v njegovi karieri. Zelo dobro je odigral skozi celoten turnir in zasluženo osvojil srebrno kolajno.

Skupaj smo na koncu Mirnčani osvojili kar pet kolajn, eno srebrno in štiri bronaste. To je bilo več od naših pričakovanj in na koncu smo veseli, a tudi utrujeni zapustili sončen Dubrovnik.

Radi bi se zahvalili organizatorju za odličen turnir in pa tudi gospodu Ivanu Njiriću za izredno gostoljubje in pogostitev v apartmaju. Prišli smo veseli, odšli smo veseli!

En, dva, MIRNA!

 

LINK DO REZULTATOV

 

[nggallery id=126]
 

A.T.

 

 

Share this post