Novice

1. SLOVENSKA BADMINTONSKA LIGA

1. SLOVENSKA BADMINTONSKA LIGA

V soboto je na Mirni potekal 1. dan 1. in 2. slovenske badmintonske lige. Videli smo nekaj izjemno napetih dvobojev, ki so že pokazali kam merijo ekipe.
V 2. ligi so po dveh odigranih krogih na vrhu lestvice Medvode mladi z enim porazom in eno zmago (4 točke), sledijo jim Brežice in Konex z dvema zmagama in prav tako 4 točkami. Prvouvrščeni ima zaradi boljše razlike v zmagah prednost na lestvici. Na dnu lestvice samevajo Kungota z dvema točkama in Branik mladi z eno točko.
Prvoligaška scena je bila bolj zanimiva. V prvem krogu A skupine je Branik ugnal Ljubljano s 4:1, medtem ko so bronasti Mr. Pet Medvode iz lanske sezone presenetljivo (ali pa tudi ne) klonili proti Man Power Olimpiji z 2:3 v skupini B.
V drugem krogu so se aktualni prvaki iz Bit-a dobro namučili proti Braniku in jih na koncu ugnali s 3:2, medtem ko so domači TEM Mirna  klonili po peti odigrani tekmi proti Medvodam z 2:3.
Tretji krog so suvereno začeli Bit-ovci in ugnali Ljubljano s 5:0 in si že skoraj zagotovili zaključne boje v maju. Skupina B je prinesla preobrat na lestvici, saj so TEM Mirna po zmagi nad Man Power Olimpijo s 4:1 skočili na prvo mesto skupine, Olimpijo pa vrgli na zadnje.
Tako je po prvem dnevu še vse odprto za vse ekipe, vse pa bo dokončno jasno v mesecu marcu, ko bo odigran drugi dan ligaškega tekmovanja.

Share this post