Novice

Masters 2008/2009 – tomovci uspešni

Masters 2008/2009 – tomovci uspešni

Ta konec tedna je slovensko badmintonsko sceno poleg državnih prvenstev najmlajših – do 11 in 15 let, zaznamoval tudi Masters. Na njem se vsako leto pomeri 8 najboljših članic in članov s Slovenske jakostne lestvice (ABC). Točke tekmovalci tekom leto zbirajo na štirih turnirjih – treh tekmovanjih A kategorije ter na Državnem članskem prvenstvu. Prvih sedem tekmovalcev se neposredno uvrsti na zaključni Masters, enemu tekmovalcu in tekmovalki pa Badmintonska zveza Slovenije za udeležbo na tekmovanju podeli wild card. Kot vodilna na letošnji Slovenski jakostni lestvici (ABC) sta sezono zaključila Luka Petrič (BK Branik) pri moških in Špela Silvester (BK Tom) pri ženskah. Wild carda pa sta bila podeljena Iztoku Utroši (BK Mladost) in Maji Tvrdy (BK Ljubljana).

Poleg omenjenih badmintonistov so na Mastersu, torej finalnem tekmovanju sezone, katerega denarni sklad znaša 2 000 evrov, nastopili tudi:

-pri moških: Aleš Murn (BK Tom), Matevž Bajuk (BK Tom), Kek Jamnik (BK Medvode), Alen Roj (BK Kungota), Aljoša Turk (BK Tom) in Robert Tomažič (BK Branik);

-pri ženskah pa: Tina Kodrič (BK Kungota), Urška Polc (BK Kungota), Živa Repše (BK Medvode), Nina Kotar (BK Bit) in Sabina Magyar (BK Mladost).

Pri moških je tekmovanje osvojil Luka Petrič in se tako v finalu z gladko zmago v dveh setih (21:19, 21:15) maščeval Iztoku Utroši za poraz na februarskem Državnem članskem prvenstvu. Tretje mesto je na koncu osvojil naš najboljši mladinec in drugi s končne evropske mladinske jakostne lestvice, Matevž Bajuk.

Pri ženskah sta do finala brez težav prišli favorizirani Špela Silvester in Maja Tvrdy, vendar pa je morala Špela zaradi poškodbe noge finalno tekmo predati. Vprašljiv je tudi njen nastop na prihajajočem evropskem pokalu Slovenije, ki bo v času od 14. do 17. maja potekal v Lendavi. Nedvomno pa bo v prihodnje še precej priložnosti za zanimive obračune med našima najboljšima članicama. Tretje mesto je na koncu pripadlo Tini Kodrič, naši mladinski državni prvakinji.

Z Mastersom se je za letošnjo sezono zaključila serija slovenskih badmintonski članskih tekmovanj. Večina naših članov pa bo tekmovalno sezono zaključila po že omenjenem evropskem pokalu Panvita RSL Slovenia International, ki se bo prihodnji konec tedna odvijal v Lendavi. Po kratkem počitku pa nato naši badmintonisti pričenjajo s pripravami na naslednjo sezono, ki se v začetku avgusta prične s svetovnim članskim prvenstvom v Indiji.

Share this post