Novice

BK TEM MIRNA BRONASTA IN SREBRNA V 1. IN 2. SLOVENSKI BADMINTONSKI LIGI

BK TEM MIRNA BRONASTA IN SREBRNA V 1. IN 2. SLOVENSKI BADMINTONSKI LIGI

Mirnčani smo bili gostitelji zaključnega dogajanja 1., 2. in 3. slovenske badmintonske lige 2022. Kljub željam po najvišjih mestih smo se na koncu morali zadovoljiti z dvema kolajnama.

V 1. ligi je ekipa TEM Mirna osvojila 3. mesto. V polfinalu je morala priznati premoč BK Medvode 1 z rezultatom 2:3. Tekma je bila zelo izenačena in napeta do zadnjega,vendar so bili gostje v zaključku močnejši. V tekmi za tretje mesto so bili naši igralci suvereno boljši od BK BIT z rezultatom 3:0. Naslov je odšel v BK Ljubljano, iz prve lige se med drugoligaše selijo igraci BK Branik Maribor, napredovanje pa so si zaslužili BK Konex 1, ki bodo drugo leto nastopali v najmočnejši konkurenci.

Igralci v drugi ligi niso imeli večjih težav v polfinalu proti ekipi BK Branik mladi in jih odpravili s 3:0. V finalu so jim nasproti stali BK Konex 1 in jih ugnali z rezultatom 1:3. Tako so se morali TEM Mirna Junior zadovoljiti s srebrno kolajno.

BK TEM MIRNA: Urban Turk, Aleš Murn, Sebastjan Miklič, Nastja Stovanje, Ema Cizelj, Urban Herman, Anej Cizelj, Jerca Bajuk in Žan Laznik

BK TEM MIRNA Junior: Zara Šenica, Neža Krištof, Kristina Kastelic, Manca Zupančič, Aljoša Turk, Kristian Hajnšek, Vid Koščak, Tevž Ornik in Tim Škrlj.

REZULTATI

Share this post