Novice

NIKA ARIH SENZACIONALNO DO PRVEGA FINALA

NIKA ARIH SENZACIONALNO DO PRVEGA FINALA

Pretekli teden sta na Yonex Slovak International 2015 (Trenčin) nastopila dva naša igralca. To sta bila Nika Arih in Aljoša Turk.

Prvi dan je nastopal v kvalifikacijah samo Aljoša (moški posamezno), kjer je zabeležil prvo zmago proti čehu Hubačeku v treh setih, 21:13, 13:21 in 21:12. V drugem kolu ga je čakal favorizirani hrvat Špoljarec, vendar ga je naš igralec odpravil brez resnejših težav (21:7 in 21:15). Na večer je sledila še zadnja tekma v kvalifikacijah, kjer pa je bil finec Köngös premočen zalogaj za Aljošo (21:9 in 21:11).

Drugi dan je prav tako odprl Aljoša v moških dvojicah skupaj s Cerkovnikom iz Medvod. Na žalost sta fanta po dobri borbi izgubila v dveh setih (21:19 in 25:23). Precej sta se lovila pri uigravanju, ter tako izgubljala dragocene točke, kar se je na koncu tudi poznalo.

Tako je ostala samo Nika, ki se je v paru s Petro Polanc iz Medvod uspela uvrstiti v drugi krog, ko sta brez večjih težav odpravili grkinji Karapetridou in Tento v dveh setih (21:12 in 21:11).

Sledili so boji v drugem krogu, kjer je Nika skupaj z Ivaničem iz Medvod izgubila v treh setih (21:17, 8:21 in 10:21) in tako zasedla 9. mesto.

Ostala ji je še disciplina ženskih dvojic, kjer sta s Petro zopet slavili proti slovaški navezi Drotarova/Sariscanova z rezultatom 21:16 in 21:18. S to zmago sta se dekleti uvrstili v sobotni četrtfinale.

V tekmi, ki je štela tudi že za medaljo, sta se pomerili proti Lajdovi in Šikalovi iz Češke. Punci sta prvi set odigrali preveč rezervirano in izgubili 12:21. V drugem je sledila napadalna igra z nekaj padci, vendar sta punci uspeli dobiti set (21:18). Odločilni tretji set, sta zopet zelo suvereno začeli in na odmor odšli z lepo prednostjo. Tudi po odmoru sta nadaljevali v močnem tempu in si na koncu priigrali kar nekaj zaključnih žog za zmago, ki jih seveda nista izpustili (21:18). Tako sta si prvič v karieri priborili kolajno na mednarodnem članskem turnirju.

A to ni bilo zadnje dejanje, punci sta zaigrali v večernem polfinalu povsem sproščeno, saj sta imeli kolajno že v žepu. Nasproti sta jima stali finki, Nystrom in Pekkola. Po slabem prvem setu (13:21), sta povsem razbili nasprotnici v drugem in tretjem (21:14 in 21:11), ter se tako senzacionalno uvrstili v nedeljski finale.

Na sončno nedeljo sta ju v finalu čakali nizozemki Mahulette in Seinen. Nika in Petra nista imeli večjih možnosti proti hollandski dvojici (21:13 in 21:16), tako sta se morali zadovoljiti s srebrom, kar je še vedno izjemen rezultat in lepa popotnica za nadaljevanje sezone.

MIRNA!!!

image

image image image

LINK DO REZULTATOV

 

A.T.

Share this post