Novice

ŠE ZADNJI TEKMOVALNI VIKEND V LETU 2017 JE ZA NAMI

ŠE ZADNJI TEKMOVALNI VIKEND V LETU 2017 JE ZA NAMI

In smo prišli do zadnjega tekmovalnega vikenda v letu 2017. Bil je zelo pester in naporen.

V soboto smo se že v zgodnjih urah odpravili na 2. turnir do 13 in 19 let v Maribor. Odprava je štela 10 tekmovalcev in 2 trenerja.

Turnir je bil za nas uspešen, lahko pa bi posegli še kaj višje, a smo zadovoljni tudi s temi rezultati.

V najmlajši kategoriji je Vid Koščak skupaj z Manco Zupančič osvojil srebrno kolajno v mešanih dvojicah. Oba sta prikazala lepo igro in se dostojno upirala tudi v finalu, a je na koncu zmanjkalo tudi malo sreče. V isti disciplini sta peto mesto osvojila Anže Šimić in Neža Krištof.

Pri posameznikih je največ pokazal Vid Koščak, ki je na koncu osvojil nehvaležno 4. mesto. Vid je v polfinalu po treh setih moral priznati premoč Ušeničniku iz Medvod, a imel v drugem že priložnost da zmaga, a naredil napako. Vseeno odličen nastop.

Pri dekletih je Manca šla še korak dlje kot na prvem turnirju in osvojila 5. mesto, Kristina Kastelic, ki je bila tudi debitantka na turnirju, pa je osvojila 9. mesto.

Med mladinci smo imeli dva nastopajoča. Gašper Krivec je že drugič slavil brez večjih težav v igri posamezno, Domen Laznik je osvojil 5. mesto. Od njega je bil v četrtfinalu boljši ravno Gašper.

V mešanih dvojicah smo pričakovali zmago, a smo dobili “le” tretje mesto. Po “kiksu” v polfinalu je Gašper skupaj s Petro Polanc iz Medvod na koncu osvojil bronasto medaljo. Med osmerico se je uspel uvrstiti tudi Domen Laznik skupaj z Lino Pipan iz Medvod. Osvojila sta 6. mesto.

Sobotni turnir je bil zelo dolg oz. predolg, saj smo zadnji finale odigrali šele ob 23h, domov pa prispeli ob 2:00. Zasluga za to gre glavnemu sodniku turnirja, ki je povsem zgrešil sistem igranja in močno podaljšal turnir.

V nedeljo pa smo v mirnski telovadnici priredili še zadnji letošnji klubski turnir in skupno drugi zapovrstjo v tej sezoni. Tekmovanje je potekalo do 9 let v poligonu in do 9 in 11 let v badmintonu.

Najmlajši so se pomerili v poligonu, kjer se je zmage veselila Nejka Vidmar, drugo mesto je osvojil Žan Kirm, tretje pa Urban Železnik.

Pri badmintonskem turnirju so se igralci do 9 in 11 let pomerili vsak z vsakim, na koncu pa je rezultat štel po starostni kategoriji.

Vit Križman je slavil med najmlajšimi, drugo mesto pa je osvojil Mark Povše.

V kategoriji do 11 let je zmagovalec postal Tim Škrlj, kateri je v finalu ugnal Tevža Ornika, tretje mesto pa je osvojil Nele Mežnaršič.

Na koncu še zahvala vsem, ki ste nas podpirali v letu 2017, ter upamo, da nas boste tudi v novem letu. Brez vas ni nas! Mi smo badminton, mi smo Mirna, mi smo najboljši klub!

Srečen božič in vesele praznike!

Badmintonski klub Mirna

LINK TURNIRJA DO 13 IN 19 LET: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=B8F4590E-7BD2-4608-B700-62BADFCE4B8C

img_1638img_1639img_1640img_1641img_1643img_1644img_1647img_1646img_1651img_1652img_1653img_1654img_1655img_1656

 

Share this post