Novice

VID KOŠČAK ZMAGOVALEC ZAGREB YOUTH OPEN-a

VID KOŠČAK ZMAGOVALEC ZAGREB YOUTH OPEN-a

Začela se je nova sezona in s tem tudi nova tekmovanja. Mirnčani smo štartali svoj prvi turnir v Zagrebu. To je bil Zagreb Youth Open 2015. Na tekmovanju je nastopilo pet naših tekmovalcev: Vid Koščak, Andraž Šimić, Tim Sladič, Nik Zupančič in Matevž Herman.

Presenetljivo je v fantovskih dvojicah U-11 slavil svojo prvo mednarodno zmago Vid Koščak. Priigral si jo je skupaj s Podgorškom iz Medvod, s katerim nista izgubila niti enega seta. Po prvem prostem kolu sta bila nato v drugem boljša od poljsko-romunske naveze Pinkowicz/Turcu, v polfinalu od hrvaške dvojice Miše/Pipunić in v finalu še od italijanskega para Bellazzi/Piccinin. Res odličen rezultat in lep začetek sezone za našega najmlajšega igralca na tem turnirju.

Mirnčani pa smo dobili še eno medaljo. V fantovskih dvojicah U-13 sta jo prigarala Matevž Herman in Nik Zupančič, ki sta na koncu zasedla odlično drugo mesto. Od njiju sta bila v finalu boljša Janoštik (Češka) in Gotesman (Hrvaška) v treh setih, 21:17, 8:21 in 7:21.

V igri posamezno so se brez večjih težav iz  skupinskega dela kvalificirali Vid Koščak (U-11), Matevž Herman in Nik Zupančič (oba U-13). Kasneje se je moral Vid posloviti v četrtfinalu, kjer je bil od njega boljši Pipunić (Hrvaška). Matevžu in Niku je uspelo zmagati v osmini finala, v četrtfinalu pa sta morala na žalost priznati premoč  nasprotnikoma. Od Nika je bil boljši madžar Szita (22:20 in 21:17), Matevž pa je po treh napetih setih klonil proti Gotesmanu (22:20, 15:21 in 22:20). Omeniti je potrebno, da sta po eno zmago v skupinskem delu osvojila tudi Andraž Šimić in Tim Sladič (oba U-13), ter s tem pokazala velik napredek v igri.

image image

 

LINK DO REZULTATOV: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=F41D9C61-2948-4E4E-99FA-C6DA318D69FF

 

 

 

A.T.

Share this post