Novice

Tomovci že četrtič zapored klubski državni prvaki

Tomovci že četrtič zapored klubski državni prvaki

Z včerajšnjim dnem se je zaključila še ena sezona (2008/09) Mednarodne in Slovenske badmintonske lige. Po zadnjem, 5. tekmovalnem dnevu, smo dobili nove prvake mednarodne lige, slovenske državne prvake in hrvaške prvake.

Naš BK Tom se je zopet okitil z naslovom klubskega državnega prvaka. Letos je to že četrti zaporedni naslov, skupno pa peti naslov državnega prvaka. Podprvak je postal BK Medvode, ki je bil tudi včeraj boljši od končno tretje uvrščenega BK Bit.

 

Prvaki MBL in hkrati hrvaški prvaki so tudi letos postali BK Medvedgrad. Mesto podprvakov je zasedel BK Tom, tretji pa je bil BK Medvode. Naslednje leto bo kot 8. ekipa priložnost nastopa v MBL dobil zmagovalni klub SBL (2. lige) – BK Branik. Drugo mesto v SBL je letos pripadlo drugi ekipi BK Kungote, tretje pa BK Ljubljani. Naša druga ekipa je v SBL (2. ligi) zasedla končno 4. mesto.

Točni rezultati zadnjega tekmovalnega dne, torej play off-a in play out-a, bodo na spletnem naslovu BZS objavljeni v prihajajočem tednu. Končne razvrstitev pa je podana spodaj:

 

MBL 2008/09

 1. BK Medvedgrad
 2. BK Tom
 3. BK Medvodeekipa-bk-tom1
 4. BK Bit
 5. BK Kungota
 6. BK Međimurje
 7. BK Purger

 

 

SBL 2008/09

 1. BK Branik
 2. BK Kungota (2. ekipa)
 3. BK Ljubljana
 4. BK Tom (2. ekipa)
 5. BK Medvode (2. ekipa)
 6. BK Ježica
 7. BK Bit (2. ekipa)
 8. BK Rakek

 

 

Našo zmagovalno ekipo so letos zastopali Matevž Bajuk, Aleš Murn, Aljoša Turk, Urban Turk, Dušan Skerbiš in Tadej Jezernik pri moških ter Špela Silvester, Taja Borštnar, Jerca Bajuk, Katja Kolenc in Urša Arih pri dekletih.

 

Bravo naši!!!!!!!!!

Share this post