Novice

Zgodovinski uspeh Matevža – za »piko na i« zmanjkal kanček sreče

Zgodovinski uspeh Matevža – za »piko na i« zmanjkal kanček sreče

matvez-2Danes z veseljem poročamo o še eni izjemni uvrstitvi na Evropskem mladinskem prvenstvu Milano 2009. Matevž Bajuk se je v jutranjih urah po maratonskem boju (1h20min) s Francozom Michelom uvrstil med osem najboljših evropskih mladincev – končni rezultat je bil na koncu 20:22, 22:20, 21:17. O tem, da gre za dosežek brez primere v slovenskem mladinskem badmintonu, pa smo poročali že včeraj, ko se je Matevžu že uspelo uvrstiti v četrtfinale moških dvojic z Avstrijcem Bertschem.

 

Na koncu pa se vendarle ni izteklo po naših skritih željah – v obeh kategorijah je naš junak v treh setih, posamezno pa povsem za las, izgubil želeno medaljo. Posamično je moral na koncu, s tesnim izidom 17:21, 21:14 in 17:21 priznati premoč Waležanu Van Hooijdonku. Tudi v dvojicah je slovensko-avstrijska Bajuk/Bertsch naveza v izenačenem boju klonila proti nemškemu paru Geigenberger/Heinz (20:22, 24:22, 10:21). 

Matevžu iskrene čestitke za lep uspeh. Sicer je ostalo nekaj grenkega priokusa, saj je bila evropska medalja tokrat prvič zelo zelo blizu. Pa vendar gre za izjemen uspeh, nov mejnik v naši mladinski badmintonski zgodovini. Nedvomno je Matevž pripomogel tudi k temu, da naši mladi, ki prihajajo, vidijo, da se z dobrim delom da poseči tudi po najvišjih mestih v Evropi. Nova motivacija, nov zagon ter lep dosežek za še večjo prepoznavnost Slovenije v evropskem badmintonskem »cirkusu«. Čestitke!

 

Jutri se tekmovanje nadaljuje s polfinalnimi obračuni. Končne odločitve lahko spremljate na spletnem naslovu:

 http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=6B0F3351-B4A9-4C21-A7DE-C9B122D2FA79.

Share this post