Novice

NIK ZUPANČIČ DRŽAVNI PODPRVAK U17 2019

NIK ZUPANČIČ DRŽAVNI PODPRVAK U17 2019

V soboto smo se odpravili na predzadnje Državno prvenstvo v tej sezoni. Bilo je v kategoriji do 17 let, gostila pa ga je Lendava.

Na samo tekmovanje smo prišli z visokimi pričakovanji, iz njega pa odšli rahlo razočarani, saj nam ni uspelo osvojiti nobenega naslova državnih prvakov.

Najbolje se je tokrat odrezal Nik Zupančič, ki se je v igri posamezno prebil v finale, kjer je moral kasneje priznati premoč Mihi Mastenu iz Maribora. Tokrat mu je v zaključku zopet zmanjkalo koncentracije, več sreče pa je imel tudi nasprotnik. Vseeno je to odličen uspeh za Nika, ki naslednjo sezono še vedno ostaja v tej kategoriji. Brez medalje pa je na žalost ostal Matevž Herman, ki je osvojil solidno peto mesto, a je bil v igri za kolajno premalo željan oz. nezainteresiran.

Med dvojicami sta Matevž in Nik napadala naslov prvaka, a sta ju tokrat po treh setih v finalu ugnala Bizjak in Babnik, ki sta na koncu pokazala več hrabrosti in koncentracije v pomembnih segmentih tekme.

Že v dopoldanskih urah je bila odigrana disciplina mešanih dvojic,kjer je bronasto kolajno uspel priigrati Matevž Herman skupaj z Anjo Jordan iz Ljubljane. V polfinalu sta dobro odigrala prvi set, a na koncu popustila in izgubila. V drugem pa je koncentracija povsem padla in morala sta se zadovoljiti z bronom. Od njiju sta bila boljša Koprivc in Pipanova iz Medvod. Nik je skupaj z Aličevo iz Olimpije zasedel 5. mesto, potem ko sta ju v 1/4 finalu odpravila ravno Medvodčana. Igra je bila tu bolj napeta, saj sta klonila šele po treh setih.

Čez 14 dni sledi še zadnje Državno prvenstvo do 11 let na Mirni, ta vikend pa se odpravljamo na tradicionalno tekmovanje v Nemčijo 52. Bodensee Jugend Turnier 2019, kjer smo Mirnčani že dosegali vrhunske rezultate.

LINK DO REZULTATOV

 

 

Share this post