Novice

1. A IN B TURNIR PO MIRNSKIH NOTAH

1. A IN B TURNIR PO MIRNSKIH NOTAH

V soboto je v mirnski telovadnici  potekal prvi turnir v članski konkurenci za sezono 2015/16. Mirnčani smo se odrezali odlično saj smo slavili na A turnirju kar v treh kategorijah: moške dvojice, ženske posamezno in ženske dvojice.

Najbolj uspešna je bila od Mirnčanov Ema Cizelj, ki je slavila med ženskami posamezno in v ženskih dvojicah. V igri posamezno je v polfinalu premagala klubsko kolegico Nastjo Stovanje v treh setih, v finalu pa še Kotarjevo (BK Bit Ljubljana) v ekspresnih dveh setih. Nastja je na koncu zasedla 4. mesto in zopet pokazala dobro igro. Ema in Nastja skupaj v dvojicah sta slavili pred Bitovsko dvojico Kotar/Barut, ki sta ju uspeli odpraviti v napetih treh setih, ter se tako prvič skupaj veselili zmage na A turnirju.

Pri fantih je najdlje v igri posamezno “prilezel” Mitja Šemrov, ki je osvojil 4. mesto. Takoj za njim se je uvrstil Aljoša Turk na 5. mesto. Skupaj sta Mitja in Aljoša brez težav zmagala v igri dvojic, kjer sta bila v finalu boljša od klubskega kolega Urbana Hermana in njegovega partnerja Cerkovnika (BK Medvode) v dveh setih. Med štiri najboljše sta se uvrstila še Urban Kolenc in Gašper Krivec.

V igri mešanih parov je v finale uspelo priti Nastji Stovanje in Urbanu Hermanu. Polfinalni mirnski dvoboj sta zmagala v dveh setih proti Mitji Šemrovu in Urši Arih, v finalu pa na žalost klonila proti Ivančiču in Polančevi (oba BK Medvode) v dveh setih. Mitja in Urša sta si na koncu uspela priboriti tretje mesto po zmagi nad Polaničevo in Klančarjem (BK Medvode in BK Branik Maribor). Na peto mesto sta se uspela uvrstiti Ema Cizelj in Gašper Krivec.

Ostala nam je še kategorija B, kjer se je najbolje odrezal Gašper Krivec, ki je osvojil tretje mesto v igri posamezno. V polfinalu je bil od njega boljši Turinek iz Medvod, v tekmi za tretje mesto pa je Gašper odpravil Kolarja (BK Medvode) v treh setih.

 

LINK DO REZULTATOV

a turnir dvojice

A.T.

Share this post