Novice

Naša ekipa žal brez zmage na Evropskem ekipnem prvenstvu v Liverpoolu

Naša ekipa žal brez zmage na Evropskem ekipnem prvenstvu v Liverpoolu

Naši badmintonisti (Maja Tvrdy, Špela Silvester, Nika Koncut, Iztok Utroša in Luka Petrič) so zaključili s svojimi nastopi na Evropskem ekipnem prvenstvu, ki je od 10.-15. februarja potekalo v Liverpoolu.

Prvi dan je morala slovenska ekipa po napetem in izenačenem boju priznati premoč Ircem, in sicer s tesnim končnim rezultatom 3:2. Dve točki je za Slovence suvereno priigral zenski del ekipe. Maja Tvrdy je gladko dobila dvoboj proti irski olimpijski udeleženki Cloe Magee (21:15, 21:17), s Spelo Silvester pa sta bili zelo prepričljivi v dvojicah in suvereno zmagali (21:18, 21:11). Dodatna točka, ki bi našim prinesla zmago, je za las ušla v mešanih dvojicah, kjer je naša naveza Silvester/Petrič izgubila z rezultatom 18:21, 21:17, 15:21. S prikazano igro je najbolj razočaral Iztok Utroša, pri katerem smo tihoma upali na presenečenje proti močnemu Ircu. Neizkušenost in pritisk sta botrovala h gladkemu končnemu porazu (21:12, 21:8). Možnost za drugačen končni razplet se nam je ponudila tudi v moških dvojicah, kjer sta Utroša in Petrič po dobri predstavi v drugem setu na koncu izgubila z 21:12, 21:19.

V četrtek pa sta naše čakala še dva dvoboja. V prvem so bili po pričakovanjih Danci premočan nasprotnik, zmagali so s 5:0 (danes pa se bodo z Angleži pomerili za naslov ekipnega evropskega prvaka). Se najbližje točki je bila Maja Tvrdy, ki se je z dobro igro enakovredno kosala z dansko predstavnico. Tesen končni rezultat je bil vendarle v korist Danke (21:18, 21:17).

Popoldne istega dne pa smo bili priča maratonskemu dvoboju proti Spancem, ki je trajal kar štiri ure. Lahko bi rekli, da končni rezultat (4:1 za Spance) ne odraza ravno realne kakovostne razlike med ekipama. Vsak dvoboj se je končal z izjemno tesnim rezultatom. Z malo več športne sreče bi lahko zmago zabeležili v mešanih, zenskih in moških dvojicah ter pri moških posamezno. Odločilni set se je povsod končal z rezultatom 21:19 v korist Spancev. Točko za Slovenijo je osvojila le Maja Tvrdy, po napetem in izčrplujočem boju s špansko predstavnico (20:22, 21:10, 23:21). Na koncu so naši osvojili četrto mesto v svoji skupini.

Naslednje tekmovanje, ki čaka naše najboljše tomovce in reprezentante, je svetovni pokal Avstrije (Challenge), ki se prične v sredo na Dunaju. V kvalifikacijah bosta takrat od naših med posamezniki odigrala Matevž in Špela, v četrtek pa bodo v prvem krogu nastopili Matevž z Avstrijcem Bertschem v dvojicah, Špela in Aleš v mešanih dvojicah in Špela z Majo Tvrdy v ženskih parih. Seveda pa ob uspešnih nastopih v kvalifikacijah morda tudi Špela in Matevž v kategoriji posamezno. Vsem želimo veliko športne sreče…

Share this post