Novice

Špela uspešno prešla kvalifikacije na svetovnem pokalu (Challenge) na Finskem

Špela uspešno prešla kvalifikacije na svetovnem pokalu (Challenge) na Finskem

Konec tedna sta naša člana Špela Silvester in Iztok Utroša nastopila na svetovnem pokalu Finske (Challenge), ki ga je tudi letos zaznamovala močna udeležba. Pri dekletih so med drugim nastopile tudi Bolgarka Nedelcheva (13. mesto na svetovni jakostni lestvici), Nemka Schenk (19. mesto) in Nizozemka Muelendijks (23. mesto); pri moških pa domačin Lang (26. mesto) in Nemec Zwiebler (30. mesto).

Naša tekmovalca sta nastopila v kvalifikacijah. Za Špelo je bilo to šele tretje mednarodno tekmovanje med posameznicami odkar se je letošnjo sezono vrnila po težki poškodbi. Naša tekmovalka je v prvem krogu kvalifikacija najprej zanesljivo ugnala predstavnico Walesa Carisso Turner (21:14, 21:15), v končnem kvalifikacijskem obračunu pa še letošnjo avstrijsko državno prvakinjo Claudio Mayer (21:17, 21:18). V glavnem delu tekmovanja pa je bila zanjo premočna najboljša Švedinja Hansson (13:21, 11:21).

Med posamezniki je Iztok Utroša v prvem krogu kvalifikacij po napetem boju ugnal Belorusa Yakauchuka (19:21, 21:18, 22:20), v drugem krogu pa izgubil z Dancem Midtgaardom (22:20, 21:6).

Naša predstavnika sta sicer skupaj nastopila tudi v mešanih dvojicah, kjer bi sicer z Iztokom morala nastopiti Maja Tvrdy, ki je zaradi bolezni odpovedala udeležbo na tekmovanju. Od naše naveze je bila boljša švedsko-ruska mešana dvojica Foo/Kudinova, sicer v treh setih (18:21, 21:18, 10:21).

Špela je nastopila tudi v ženskih dvojicah, kjer je njeno stalno partnerko Majo Tvrdy nadomestila Švicarka Razijeva. Za slovensko-švicarsko navezo je bila s tesnim izidom (24:22, 17:21, 21:23) premočna dvojica Turner/Harvey (WAL).

Končni zmagovalci tekmovanja so sicer postali Nemka Schenk med posameznicami, Danec Mikkelsen med posamezniki, predstavnika Kitajskega Taipeija Chen/Lin med moškimi in Rusinji Sorokina/Vislova med ženskimi dvojicami ter ruska naveza Durkin/Vislova med mešanimi dvojicami.spela-sylvester015-mix

Naslednje tekmovanje za naše člane je že v naslednjem tednu svetovni pokal Nizozemske (Challenge). Tudi tja odpotujejo trije naši predstavniki – Iztok Utroša, Špela Silvester in Maja Tvrdy. Vsi bodo nastopili v kategoriji posamezno, dekleti skupaj tudi med ženskimi dvojicami, Tvrdyjeva in Utroša pa še v kategoriji mešanih dvojic. Hkrati je prihajajoče tekmovanje za naše tekmovalce tudi zadnje katerega točke še štejejo za uvrstitev na svetovno člansko prvenstvo, ki bo avgusta v Indiji.

Share this post