Novice

MIRNČANI SUVERENI NA DOMAČEM PARKETU

MIRNČANI SUVERENI NA DOMAČEM PARKETU

V 1.ligi skupine B večjega presenečenja v 3. krogu ni bilo. Domačini BK TEM Mirna so slavili proti ekipi BK Branik s 4:1 in jih pahnili v igro za obstanek. Bolj so se proti Branikovcem morali potruditi Bitovci, ki so bili boljši že v jutranji tekmi s 3:2. Na koncu je v 4. kolu odločala tekma med Bitom in Mirno, ki pa so jo brez večjih težav dobili domačini in brez izgubljene tekme zmagali skupino B.
V skupini A so zagospodarili igralci iz BK Ljubljana, ki so bili najprej boljši od ekipe Medvode 1 s 3:2, kasneje pa še od aktualnih prvakov BK Olimpija 1 z enakim rezultatom. V zadnjem krogu so se pomerili za playoff vozovnico Medvode 1 in Olimpija 1. V napeti končnici so se zmage s 3:2 veselili Medvoščani in si tako priigrali jesenski playoff za prvaka proti ekipi BK TEM Mirna. Drugi par bo tako BK Ljubljana proti BK BIt. Aktualni prvaki Olimpija ena pa se bo z Branikom borila za obstanek v prvi ligi.
V 2. ligi so s konkurenco pometli prav tako domačini BK TEM Mirna Junior, ki so osvojili vse 4 zmage in maksimalno število točk (12). Vse konkurente so premagali s 5:0 in suvereno zakorakali proti končnici. Drugo mesto so si v isti skupini zagotovili BK Medvode 2, ki so bili boljši od BK Konex 2 s 5:0. B skupina je pripadla ekipi BK Konex 1, katera je bila boljša najprej od BK Kungote in nato še od BK Branik mladi s rezultatom 3:2. Zadnji polfinalist v končnici za napredovanje v prvo ligo je postala ekipa BK Branik mladi, ki si je večino svojega napredovanja priigrala že v zimskem delu tekmovanja. Polfinalni pari so tako BK TEM Mirna Junior – BK Branik mladi in BK Konex 1 – BK Medvode 2.

Share this post