Novice

NA MIRNI 1. AB TURNIR V SEZONI 2022

NA MIRNI 1. AB TURNIR V SEZONI 2022

Badmintonisti so bili marca spet na igrišču. Člani so se pomerili na državnem prvenstvu, na Mirni pa je bil teden dni kasneje, tik pred začetkom pomladi, prvi AB turnir v sezoni.

V najmočnejši kategoriji A je ugnal vso konkurenco Žiga Podgoršek iz Medvod, ki je bil boljši od klubskega kolege Mihe Ivančiča v treh napetih setih. Bron si je brez boja priboril Gregor Alič (BK Olimpija). V nižji kategoriji B je zmagal Tarahovski iz Latvije, drugi je bil Cetinski iz Bita, bron pa si je priigral domačin Tim Škrlj.
Pri dekletih je v kategoriji A zmagala Kim Matovič iz BK Konex, ki je v finalu premagala Špelo Alič iz Olimpije, tretja pa je bila Nina Kotar iz Bita. V mešanih dvojicah sta slavila Maj Poboljšaj in Anja Jordan iz BK Ljubljana, drugo mesto sta osvojila Gal Bizjak (BK Medvode) in Zoja Novak (BK Bit), tretje pa Mark Mesarič in Kim Matovič iz BK Konex. Ženske dvojice so bile manj številčne in je tekmovanje potekalo po sistemu vsaka z vsako. Na koncu sta največ pokazali Špela Alič (BK Olimpija) in Anja Jordan (BK Ljubljana), finalistki sta bili Kim Matovič (BK Konex) in Zoja Novak (BK Bit), bron pa sta Manca Zupančič in Kristina Kastelic priigrali za Mirno. V moških dvojicah sta slavila Gal Bizjak in Miha Ivančič (BK Medvode), srebro je ostalo na Mirni s Sebastjanom Mikličem in Urbanom Hermanom, na najnižjo stopničko pa sta se zavihtela Gregor Alič (BK Olimpija) in Maj Poboljšaj (BK Ljubljana).

Share this post