Novice

TEM JUNIOR & YOUTH INTERNATIONAL 2015

TEM JUNIOR & YOUTH INTERNATIONAL 2015

imagePretekli vikend smo Mirnčani že 21. zapored organizirali Tem Junior & Youth International. Udeležilo se ga je skoraj 400 tekmovalcev iz različnih držav sveta.

Na Mirni so moči merili najstarejši, mladinci U-19, v Mokronogu pa selekcije U-11, U-13 in U-15.

Od Mirnčanov sta se najbolje odrezali Nika Arih in Ema Cizelj. Nika je v osvojila dve bronasti kolajni v ženskih dvojicah in mešanih dvojicah. V dvojicah je brez večjih težav prišla do polfinala, kjer je kasneje s Petro Polanc morala priznati premoč turški navezi Ercetin/Inci v dveh setih. Tudi v mešanih dvojicah do polfinala ni bilo težav, kasneje pa v borbi za finale skupaj z Miho Ivaničem nista imela pravih možnosti za zmago in sta se morala že drugič zapored zadovoljiti s tretjim mestom. Od njiju sta bila boljša Turka Turgut in Yavuz v dveh setih.

Ema je na tem turnirju igrala s Francozom Gregorjem Dunikowskim. Francosko-slovenska naveza je bila v igri mešanih dvojic nepostavljena, vendar sta od prvega kola pa vse do finala izločala nasprotnike. Uspelo jima je izločiti drugo postavljena nosilca v napetih treh setih, kasneje pa še četrta nosilca v dveh setih. V finalu sta bila na žalost kljub bučni podpori iz tribun boljša Turka, Turgut in Yavuz v napetih treh setih.

Odmeven rezultat so dosegli še Nastja Stovanje skupaj z Emo Cizelj v ženskih dvojicah in Urban Herman skupaj s Cerkovnikom (BK Medvode) v moških dvojicah. Oba para sta zasedla peto mesto na turnirju. Nasprotniki so bili enostavno premočni, še posebno pri moških dvojicah, ko sta Urban in Martin v četrtfinalu morala priznati poraz proti kasnejšim zmagovalcem turnirja Popov/Dunikowski.

Pri najmlajših se je najbolje odrezal Anej Cizelj, ki je v fantovskih dvojicah U-15 z Miho Mastenom osvojil bronasto kolajno. Kasneje za finale je bilo premalo zbranosti in zanosa.

Dobro uvrstitev sta dosegla s petim mestom v igri dvojic U-13 Matevž Herman in Nik Zupančič. Fanta sta v četrtfinalu izgubila v treh setih proti kasnejšim zmagovalcem turnirja.

Tako smo Mirnčani zaključili še en uspešen turnir. Najbolj smo z rezultati lahko zadovoljni z mladinci, saj so nam prinesli tri medalje, medtem ko smo v mlajših selekcijah dobili le eno, kar je bilo proti našim pričakovanjem.

Glede organizacije pa lahko rečemo samo hvala BK Mirna in kapo dol.

En, dva Mirna!!!

 

Link do rezultatov:
21. Slovenia TEM Junior 2015
21. TEM Youth International 2015

 
[nggallery id=129]

 

A.T.

Share this post