Novice

MIRNČANI USPEŠNI NA SLOVAŠKEM

MIRNČANI USPEŠNI NA SLOVAŠKEM

Danes teden smo se Mirnčani skupaj z reprezentanco odpravili na svetovni pokal v slovaški Trenćin. Mirnska odprava je štela pet igralcev, saj sta se poleg Nike, Eme in Nastje na turnir odpravila še brata Turk.

Najbolje se je tokrat odrezala Nika Arih, ki se je z Ivaničem iz Medvod uspela uvrstiti v finale mešanih dvojic. V finalu sta bila po treh setih boljša čeha Bitman in Bašova, vendar sta naša igralca prikazala skozi celoten turnir zelo dobro igro, ki pa jo nista uspela še nadgraditi v finalu. Nika je po lanskem finalu ženskih dvojic letos uspela v mešanih dvojicah in je to že njen drugi zaporedni finale na slovaškem.

V igri posamezno se je Nika uspela uvrstiti med 16 najboljših, nato pa je morala priznati premoč Riou iz Anglije po štirih nizih. Nika je bila sicer že v dobrem položaju da povede z 2:0, a jo je angležinja uspela premagati v končnici drugega seta, ki je bil tudi prelomnica na tekmi. Sicer je mirnčanka morala odigrati tudi dva kroga kvalifikacij in se ji je na koncu že tudi malo poznalo, da ni bila več tako sveža v igri.

Nastja in Ema pa sta svoje tekmovanje zaključili že v četrtkovih kvalifikacijah v zadnjem krogu.

V igri dvojic smo dosegli tudi tri solidne rezultate. Pri ženskah so se med osem najboljših uvrstili dvojici Arih/Polanc in Stovanje/Cizelj. Prvi sta izgubili po petih izredno napetih setih od angleške naveze Burbidge/McMorrow, medtem ko sta Nastja in Ema morali priznati premoč Nedelchevi in Mitsovi iz Bolgarije (Nedelcheva nekoč 10. igralka sveta in 5. iz OI v Atenah leta 2004).

Fanta sta nastopala le v moških dvojicah, kjer sta v prvem kolu odpravila švicarsko-francosko navezo König/Laemmel v treh setih, nato pa v osmini finala morala priznati premoč prvima nosilcema turnirja avstrijcema Zirnwaldu in Stipsitsu v treh setih.

Na koncu eno drugo, dve peti in eno deveto mesto so bili odličen dosežek na članskem svetovnem pokalu.

LINK DO REZULTATOV: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=224364B3-3CD7-46D9-8455-8E68A651E5FC

 

image image image image image image image image image

 

A.T.

 

Share this post