Novice

NA 1. TURNIRJU U-13 IN U-17 DVOJNA ZMAGA ZA MIRNČANE

NA 1. TURNIRJU U-13 IN U-17 DVOJNA ZMAGA ZA MIRNČANE

Pretekli vikend je v Ljubljani, natančneje v Konex centru na Brdu potekal 1. turnir za starostno kategorijo U-13 in U-17. Mirnčani so nastopili kar z osmimi igralci, v vsaki disciplini po 4 tekmovalci.

Pa začnimo z najmlajšimi. V igri fantje posamezno sta med štiri najboljše prišla Nik Zupančič in Matevž Herman. Slednji je klonil šele v finalu turnirja, kjer je bil od njega boljši Babnik (BK Ljubljana) v dveh setih. Ljubljančan je bil krivec tudi za poraz Nika v polfinalu. “Šefe” je kasneje v tekmi za tretje mesto izgubil proti Hac Györköšu (BK Mladost Lendava) v treh napetih setih, ter se moral zadovoljiti z nehvaležnim četrtim mestom. V kvalifikacijah sta do nekaj zmag prišla tudi Andraž Šimić in Tim Sladič.

V igri dvojic U-13 sta brez večjih težav slavila Nik in Matevž. Fanta nista pustila nasprotnikom niti enega seta in sta se do zmage skorajda sprehodila. Moramo pohvaliti, da se fanta odlično ujameta v letošnji sezoni, saj je bil to že njun drugi finale v mesecu septembru. Dobro igro pa je pokazala še dvojica Šimić/Sladič, ki sta na koncu zasedla odlično 5. mesto. Bravo “najmlajši!”

V kategoriji kadetov posamezno je slavil Gašper Krivec, ki je ugnal vso konkurenco. V mirnskem finalu je bil boljši od Urbana Kolenca v treh setih. Spodbuden začetek za oba naša igralca, vendar je v igri še zelo veliko rezerve, kar bo potrebno popraviti na treningih, da bodo rezultati še boljši.

Dvojice pa nam niso šle najbolje od rok, saj sta v polfinalu izgubila naša druga nosilca na turnirju, Gašper in Urban. Po katastrofalni igri v polfinalu sta v treh setih klonila proti štajerski navezi Lesničar/Lonzarič, ter morala tako v boj za tretje mesto, kjer sta ju čakala Anej Cizelj in Miha Arih. Boljša sta bila v treh napetih setih Urban in Gašper, ki sta si zagotovila bronasto kolajno, Miha in Anej pa sta se morala zadovoljiti s četrtim mestom.

 

LINK DO REZULTATOV

 

A.T.

 

Share this post