Novice

MATEVŽ BAJUK IN URBAN TURK DRŽAVNA ČLANSKA PRVAKA!!!

MATEVŽ BAJUK IN URBAN TURK DRŽAVNA ČLANSKA PRVAKA!!!

img_0137Medvode so bile prizorišče 60. državnega prvenstva republike Slovenije v badmintonu. Mirnčani smo se na tekmovanje odpravili kar s trinajstimi igralci, 10 fantov in 3 dekleta. Osvojili smo na koncu kar osem kolajn in dva naslova državnega prvaka, več pa vam razkrijemo v nadaljevanju.

V mešanih dvojicah smo imeli Mirnčani vse 4 polfinaliste. Kot prvi se je tja uvrstil Urban Turk skupaj z Ano Marijo Šetina (BK Medvode), sledili so jim še pari Aljoša Turk/Ema Cizelj, Domen Laznik/Nastja Stovanje in Nika Arih/Miha Ivanič (BK Medvode). V finale sta se uspela uvrstiti Urban in Ana Marija, ki sta bila v treh setih boljša od Aljoše in Eme, ter Nika in Miha, ki sta ugnala v dveh setih Domna in Nastjo. Finale je bilo zelo napeto in živčno, še posebaj v tretjem odločilnem setu, ko so morali odigrati podaljške. Le-te pa sta na koncu dobila Urban in Ana Marija z rezultatom 23:21 in se zasluženo veselila svojega prvega skupnega naslova državnega prvaka v mešanih dvojicah. S petim mestom je klubski uspeh dopolnil še Matevž Bajuk, ki je nastopal skupaj s Sabino Magyar (BK Mladost Lendava).

Pri dekletih posamezno smo bili Mirnčani rahlo razočarani, saj smo pričakovali vsaj eno medaljo, na koncu pa nismo dobili nobene. Najboljši rezultat je bil četrtfinale vseh treh deklet, Eme, Nastje in Nike. Vse tri so od svojih nasprotnic izgubile v treh setih, še najbližje je bila Nika, ki je proti Ani Mariji že imela zaključno žogo za zmago, a se je medvodčanka uspela ubraniti in slaviti v podaljških. Vseeno pa so punce prikazale borbeno igro, vendar je na koncu zmanjkalo tudi malo sreče.

Zato pa je za ekstazo navdušenja poskrbel Matevž Bajuk, ki je postal državni prvak v igri moških posamezno, kjer je v polfinalu po pravem “come backu” najprej odpravil Andraža Krapeža v treh setih. Matevž je v tretjem setu že bil v izgubljenem položaju, kjer je nasprotnik imel kar 4 zaključne žogice (16:20), vendar se je “Bajo” zvlekel in z delnim rezultatom 6:0 slavil in v delirij spravil mirnske navijače. V finalu ga je nato čakal Miha Šepec ml. Matevž je slavil po dveh setih in se zasluženo okronal za najboljšega posameznika pri moških. Med osmerico najboljših so se na koncu uvrstili tudi Gašper Krivec, Sebastijan Miklič in Domen Laznik.

Ženske dvojice pa so najbolje odigrale Ema in Nastja, ki sta se uvrstili v finale. V polfinalu sta bili v dveh setih boljši od naveze Koncut/Magyar (BK Mladost Lendava), v finalu pa sta morali priznati premoč sestrski navezi Šalehar (BK Kočevje). Peto mesto je v isti disciplini osvojila Nika skupaj s Petro Polanc (BK Medvode).

Ostanejo nam še moške dvojice, kjer smo osvojili srebrno in bronasto kolajno. V mirnskem “El Classicu” za najboljšega v občini sta prvič slavila brata Turk, Aljoša in Urban, potem ko sta v polfinalu premagala Matevža Bajuka in Mitjo Šemrova v treh napetih setih. Kasneje je naveza Turk na žalost bila povsem brez moči v finalu proti razigranemu paru Krapež/Ivanič in izgubila v dveh setih, ter se morala zadovoljiti s srebrno kolajno. Peto mesto so osvojili še Luka Pungerčar in Sebastijan Miklič, ter Urban Herman skupaj s Cerkovnikom iz Medvod.

Na koncu smo lahko Mirnčani zelo zadovoljni z izkupičkom kar osmih medalj in dvema naslovoma državnega prvaka. Pokazali smo vsem v dvorani kaj pomeni biti prava ekipa, ter kako se navija in zastopa svoj klub. Bilo je veliko pretečenega znoja, prelitih solz in veselja. Hvala tudi navijačem, ki ste nas prišli podpirati tako v soboto, kakor tudi v nedeljo. Brez vas bi bilo dosti težje.

Mi smo badminton, mi smo Mirna, mi smo najboljši klub!

LINK DO REZULTATOV

[nggallery id=135]
 

 

Share this post