Novice

LANA LIVK DRŽAVNA PRVAKINJA DO 11 LET

LANA LIVK DRŽAVNA PRVAKINJA DO 11 LET

Včeraj je na Mirni potekalo še zadnje Državno prvenstvo v tej sezoni. Igralci in igralke so se pomerili v kategoriji do 11 let, kjer smo videli zanimive in borbene dvoboje.

Najprej so se igralci pomerili v mešanih dvojicah, kjer je slavila lendavska dvojica Horvat/Peshekhonov. V finalu sta bila po treh setih boljša od Aličeve in Cerarja (Olimpija/Medvode), bron so si razdelili Mežnaršič/Livk (Mirna) in Mattias/Šeme (Bit).

Sledila je igra posameznikov. Pri fantih je brez težav slavil Cerar, kateri je v finalu ugnal Pahorja iz Lendave v dveh setih, ter tako uspel ubraniti naslov državnega prvaka. Na najnižjo stopničko sta se povzela še Nikita Peshekhonov (Lendava) in Nele Mežnaršič (Mirna).

Dekleta so poskrbela za večjo napetost. V finalu sta se pomerili Aličeva (Olimpija) in Horvatova (Lendava), kjer pa je že 4. letos slavila prva v treh napetih setih, ter si zasluženo priborila naslov. Punci sta v polfinalu ustavili Lano Livk (Mirna) in Majo Mavec (Konex), kateri sta si razdelili bron.

Ostanejo nam še dvojice. Pri fantih je slavila lendavska naveza Peshekhonov/Pahor. Finalista sta presenetljivo (ali tudi ne) postala Mežnaršič in Anzelj (Mirna), bron pa je romal k paroma Mattias/Sedej (Bit) in Perme/Blazina (Olimpija/Ljubljana).

Dekliške dvojice sta suvereno dobili Tinkara Alič (Olimpija) in Lana Livk (Mirna). V finalu sta povsem deklasirali Zukanovičevo in Mavčevo v dveh setih. Bronasti medalji pa sta odpotovali v roke Šemetove in Mesarič Kranjčeve (Bit), ter Kranjčevi in Fužir Piklovi (Karizma).

Tako smo zaključili s slovenskimi tekmovanji v tej sezoni. Drugo leto pa upamo, da se državna prvenstva zaključijo že v mesecu maju, saj so temperature v dvoranah že nevzdržne.

LINK DO REZULTATOV

 

Share this post