Novice

EMA CIZELJ ZMAGOVALKA ŽENSKIH DVOJIC V POREČU

EMA CIZELJ ZMAGOVALKA ŽENSKIH DVOJIC V POREČU

Poreč 2014V petek, 3.10.2014 se je ekipa BK Mirna odpravila na mednarodni turnir v Poreč. Naš klub je zastopalo 13 igralcev v kategorijah U13, U15, U17 in U19.

V kategoriji U13 so nas zastopali Matevž Herman, Nik Zupančič in Tim Sladič. Žal se nobenemu našemu fantu ni uspelo prebiti iz skupinskega dela v glavni žreb. Matevž in Nik sta zabeležila dve zmagi in po en poraz, Tim pa je nažalost izgubil vse tri tekme v skupinskem delu. Fantom ni kaj zameriti glede rezultata, saj so se vsi trije borili po najboljših močeh.
V dvojicah sta si bronasto medaljo priborila Matevž in Nik. V prvem krogu sta bila boljša od bolgarske naveze Angelov/Dobrev z rezultatom 21:16,21:17. V polfinalu sta morala priznati premoč avstrijski navezi Andree/Rudolf 15:21,16:21. Andree/Rudolf sta bila premočna tudi za našega Tima, ki je igral skupaj Anel Hacem Györkosem.

V kategoriji U15 sta nas zastopala Anej Cizelj in Miha Arih. Za Miho so bili premočni vsi trije nasprotniki, vendar se jim je dostojno upiral. Anej je žal izgubil že prvo tekmo proti 5. nosilcu turnirja, Dinu Ivčeviću, Bolgara in Avstrica pa je odpravil v dveh setih.
V dvojicah je Anej Cizelj, ki je igral skupaj z Jako Ivančičem izločil našega Miho v prvem krogu, 21:11,21:9. Miha je igral v paru skupaj s Hrvatom Burnićem. Anej in Jaka sta v naslednjem krogu izgubila z avstrijsko navezo Maczejka/Ofner 10:21,20:22

V kategoriji U17 smo imeli zopet samo moška predstavnika. Urban Kolenc se je s tremi zmagami v skupinakem delu, uvrstil v glavno tekmovanje. Tam je moral v četrtfinalu priznati premoč Madžaru Szenjaiju, 6:21,13:21. Gašper Krivec se je moral zadovoljiti z eno zmago in dvema porazoma v skupinskem delu.
V dvojicah sta si fanta priborila bronasto medaljo. Do polfinala sta brez večjih težav opravljala s tekmeci. V polfinalu sta bila Srb in Čeh pretrd oreh, 13:21,13:21.

Na youth turnirju smo si tako priborili dve medalji v fantovskih dvojicah.

Na junior turnirju smo imeli v borbi tri fante. V igri posamezno je največ pokazal Žan Laznik, ki se je prebil do četrtfinala. V prvem krogu je bil boljši od Avstrijca Geisingerja v treh setih. V drugem krogu je odpravil mladega vendar tehnično zelo dobro podkovanega Čeha Savina. V tretjem krogu je premagal Madžara Pytela. Oddal mu je prvi set, v ostalih treh pa suvereno obrnil tekmo v svojo korist. V četrtfinalu je moral priznati premoč prvemu nosilcu Gnedtu. Gnedt je Žana premagal v štirih setih, 11:6 8:11 11:8 11:7. Urban Herman je bil v prvem krogu boljši od Dina Belasa, ki ga je odpravil v štirih setih, v drugem krogu pa izgubil s kasnejšim finalistom Dragoslavom Petrovičem iz Srbije. Sebastjan Miklič je v prvem krogu premagal Patrika Sadaića v drugem pa izgubil s petim nosilcem Nikolovom.

V fantovskih dvojicah sta se naveza Miklič/Laznik prebila do drugega kroga, kjer sta bila močnejša tretja nosilca, Poljaka Biernacki/Szydlowski. Dvojica Herman/Cerkovnik pa je v četrtfinalu izgubila proti kasnejšima zmagovalcema, Francozoma Laemmel/Medina.

Pri dekletih posamezno vidnejše uvrstitve ni bilo. Še največ je prikazala Ema Cizelj, ki se je prebila do četrtfinala. Tam je izgubila proti kasnejši zmagovalki Sutari. Po zmagi v prvem setu in vodstvu v drugem z 8:3 je na koncu zmanjkalo moči in kondicije za presenečenje. Nika Arih se je poslovila že v prvem krogu proti Poljakinji Stanizs. Nastja Stovanje se je prebila skozi prvi krog, v drugem pa je morala priznati premoč finalistki, Čehinji Svetničkovi.

V kategoriji dekleta dvojice smo dobili po nekajletnem premoru zopet zmagovalca na turnirju Egp. Ema Cizelj skupaj s Katarino Beton iz Bk Konex sta postali zmagovalki. Še največ dela sta imeli v finalu, kjer sta v napetih 5 setih odpravili Čehinji Fuchsovo in Švabikovo, ki sta bili usodni za Nastjo in Niko Arih ravno tako v petih setih.
Ema in Katarina sta prvi set izgubili zaradi slabe priprave na tekmo. V naslednjih setih sta obrnili igro v svojo korist in s premišljeno igro slavili svojo prvo zmago na EGP turnirjih.

V mešanih dvojicah sta drugopostavljena Betonova, ki je igrala z našim Sebastjanom, izgubila v prvem krogu. Za ostale 3 naše pare pa je bila usodna nemška naveza Scheier/Becher. V prvem krogu sta Nemca premagala Ivaniča in Emo Cizelj, v drugem Hermana in Nastjo Stovanje, v tretjem pa Žana Laznika in Niko Arih.

S tekmovanja smo se vrnili z eno zlato in dvema bronoma. Sam sem pričakoval nekoliko več, vendar bo treba še veliko trdega dela na treningih. Predvsem je naša šibka stran menjava taktike med igro in pa preciznost udarcev.

Moram omeniti, da je bila organizacija tekmovanja pod nivojem, kar meče zelo slabo luč na ta prelep šport.

Za konec smo se pomerili še v dirkanju z GO-karti in tako zaključili lep vikend v hrvaški Istri.

MIRNA!!
[nggallery id=108]

Share this post