Novice

TEM MIRNA U-13 DRŽAVNI EKIPNI PRVAK

TEM MIRNA U-13 DRŽAVNI EKIPNI PRVAK

V soboto je v BIT centru v Ljubljani potekalo Državno prvenstvo do 13 in 19 let. Mirnčani smo na tekmovanje poslali dve ekipi do 19 let in eno do 13 let.

Mladinci večjih možnosti niso imeli, saj smo v obeh ekipah igrali z dekleti, ki so mlajše od 15 let, zato tudi pričakovanj ni bilo. Vseeno so se nasprotnikom dostojno upirali in prikazali lepo igro. Obe ekipi sta tekmovanje končali v prvem krogu z rezultatom 2:3.

Ekipa do 13 let je bila kot 1. postavljena ekipa tekmovanja v skupini A, kjer večjega odpora niso bili deležni. Najprej so s 4:1 ugnali BK Bit, v nadaljevanju pa še BK Branik 2 z rezultatom 5:0.

Sledili so izločilni boji, kjer smo kot najboljša ekipa rednega dela prišli navzkriž z drugo ekipo skupine C. To je bila ekipa Sele-Vrhe. Ugnali smo jih z rezultatom 3:1, kjer je edino točko po napeti končnici oddala Lana Livk v igri posameznic. Vsi drugi večjih težav niso imeli.

Sledilo je finale, kjer so nas čakali rivali iz Medvod. Prvi je na igrišče stopil Tim Škrlj in v napeti končnici ugnal Cerarja z 2:0 v setih in popeljal Mirno v vodstvo z 1:0. Sledila je igra posameznic, kjer je Lana Livk vse vajeti držala v svojih rokah in brez težav odpravila Ickovsko z 2:0. Rezultat je bil velikih 2:0 za Mirno in počasi smo že čutili, da smo zelo blizu naslova prvaka. Na tretji dvoboj sta tako odšla Tim Anzelj in Tevž Ornik v fantovskih dvojicah. Tekma je bila zelo napeta od vsega začetka. V prvem setu sta fanta cel čas izgubljala, vendar sta na koncu seta uspela preobrniti rezultat in povedla v setih z 1:0. V drugem setu sta že vodila z 10:8 in že imela dve zaključni žogi, vendar je bila trema previsoka in nasprotnika sta povedla celo z 10:11. Od tu naprej sta kar trikrat branila nasprotnikovo vodstvo in pri rezultatu 13:13 uspela pritisniti na nasprotnika in povesti s 14:13. Sledila je zaključna žoga, kjer sta fanta močno pritisnila in z dvema zaporednima smash-ema zaključila točko in slavje se je lahko pričelo. 3:0 je bil končni rezultat v korist Mirnčanov.

To je prva ekipna zmaga do 13 let po letu 2007.

LINK DO REZULTATOV

Share this post