Novice

52. državno prvenstvo v badmintonu

52. državno prvenstvo v badmintonu

Takole je o državnem prvenstvu zapisal Dolenjski list.

Mirnski badmintonisti na državnem prvenstvu, ki so ga včeraj in danes pripravili v telovadnici domače šole, sicer niso ponovili lanskega uspeha, ko je Aleš Murn sam in s soigralcema osvojil vse tri medalje, pa vendar bo to prvenstvo v analih badmintonskega kluba Tom zapisano kot eno najuspešnejših. Špela Silvester in Aleš Murn sta osvojila zlato v mešanih parih, Aleš Murn in Matevž Bajuk sta bila najboljša med moškimi dvojicami, Špela pa je skupaj z olimpijko Majo Tvrdy stala najvišje tudi v igri ženskih parov. Mirnčani zlata niso osvojili le med posamezniki.

Je pa Špela Silvester, ki se je po več letih okrevanja po težki prometni nesreči v vrhunski šport vrnila šele pred kratkim, igrala tudi v finalu med posameznicami, kjer je bila njena soigralka iz igre parov zanjo pretežek zalogaj. Poleg treh zlatih in ene srebrne medalje so se Mirnčani veselili tudi brona obetavnega Matevža Bajuka med posamezniki, vse skupaj pa je imenitna nagrada za ves trud, ki so ga na čelu z vsestranskim Dušanom Skerbišem ml. vložili v organizacijo res vzorno pripravljenega tekmovanja.

Špela Silvester je po številu in sijaju medalj izenačena z olimpijko Majo Tvrdy – dve zlati in ena srebrna, vendar si je z zmago v njunem medsebojnem dvoboju med posameznicami naslov najuspešnejše udeleženke turnirja 52. državnega prvenstva zaslužila Maja Tvrdy.

Podobno se je končalo tudi med fanti, kjer je bil po številu zlatih medalj najuspešnejši Aleš Murn, ki pa mu med posamezniki ni uspelo uvrstiti se v zaključne boje, saj ga je v četrtfinalu izločil kasnejši zmagovalec Lendavčan Iztok Utroša. Finale posameznikov pa je bil tudi edini finalni dvoboj, v katerem niso sodelovali mirnski badmintonisti.

Lanska prvaka med posamezniki Novomeščan Aleš Murn in Tina Kodrič iz Kungote kljub izgubi najbolj cenjenega naslova prvenstva nista končala nezadovoljena – Murn je kot rečeno osvojil zlati medalji med mešanimi dvojicami in moškimi pari, Kodričeva pa srebro med ženskimi dvojicami in bron med posameznicami.

Share this post