Novice

BADMINTONISTI POČASI NA ZASLUŽEN ODMOR

BADMINTONISTI POČASI NA ZASLUŽEN ODMOR

Badmintonski klub Mirna počasi zaključuje šolsko leto 2022/2023. Ostalo nam je samo še nekaj tekmovanj v tujini, potem pa na zaslužen počitek.
V maju smo odigrali samo en domač turnir v Mariboru, kjer je Nik Golob v B skupini posameznikov osvojil 2. mesto do 11 let.
V disciplinah do 11, 13 in 15 let pa smo v začetku junija odigrali tradicionalni turnir Forza Konex Open 2023, ki je potekal v Ljubljani. Najbolje so se tam odrezala dekleta. V dvojicah do 13 let sta slavili Leila Sambolec in Pika Škrlj, tretje mesto sta osvojili Eva Krištof in Vita Oven. Med posameznicami je Leila osvojila odlično 2. mesto, Eva in Vita pa sta bili tretji.
Nastopili smo tudi v tujini. Barve našega kluba in države sta zastopala Vid Koščak do 19 let in Tevž Ornik do 17 let. Vid je pretekli vikend nastopal na svetovnem mladinskem pokalu v Alicanteju v Španiji, kjer je v moških dvojicah osvojil 9. mesto skupaj z Jelencem iz Medvod.
V Opatiji na Hrvaškem je potekal svetovni kadetski pokal. Tevž se je tam najbolje odrezal v igri dvojic skupaj s Peshekhonovom iz Medvod. Osvojila sta deveto mesto.
Nastope v tujini tako nadaljuje naslednji vikend le še Tevž, ko bo odpotoval na odprto prvenstvo Srbije v Novi sad skupaj s slovensko izbrano vrsto do 17 let.
Smo pa za zaključek mirnski badmintonisti organizirali tudi klubsko tekmovanje in pogostitev v dvorani OŠ Mirna. Udeležilo se ga je kar nekaj tekmovalcev iz animacije in tudi tekmovalne skupine. Skupno nas je bilo skoraj 100. Otroci so se pomerili v spretnostnem poligonu in igranju badmintona v starostnih kategorijah do 11, 13 in 15 let.
Gašper Krivec in Tevž Ornik pa sta v nedeljo odpotovala v madžarski Pecs, kjer bodo potekali treningi skupaj z madžarsko izbrano vrsto do 17 let, saj našega tekmovalca v začetku avgusta čaka evropsko prvenstvo do 17 let. Tam bosta ostala 10 dni.
Tako do konca šolskega leta ostane le še fizično testiranje vseh vseh igralcev, potem pa na zaslužen dopust. Zopet se bodo tekmovalci srečali skupaj v začetku avgusta, ko bodo imeli klubske priprave na Rogli in medklubske priprave na Mirni skupaj z BK Konex Ljubljana.
Izven igrišč pa smo se udeležili tudi “Športnik leta 2022,” kjer smo osvojili 4 nagrade. Športnica leta je postala Nika Arih, BK TEM Mirna je dobila športni znak, Tim Anzelj in Lana Livk pa sta postala mlada športnika leta.
Na koncu pa vas že vabimo na naš tradicionalni mednarodni turnir 29. TEM MIRNA U17 & YOUTH INTERNATIONAL 2023, ki bo na sporedu 1.-3.9.2023.
Hvala tudi sponzorjem za podporo.

Share this post