Novice

Priprave na Danskem

Priprave na Danskem

Od 20.7. do 7. 8. 2011 sem se udeležil INTERNATIONAL BADMINTON CAMP-a v Odenseju na Danskem. Tritedenskega kampa intenzivnih priprav in treningov se je v povprečju udeležilo 25 udeležencev večinoma iz skandinavsih držav. Treninge je vodil g. Lennart Engler, danski trener nekaterih uspešnih igralcev. V celotnem terminu sem intenzivno treniral 18 dni, ostalo sem imel prosto za počitek. Dnevi treninga so bili več ali manj enaki. Trenirali smo 6 ur na dan in sicer dopoldan, popoldan in zvečer po dve uri. Dopoldanski in popoldanski trening je bil sestavljen iz intenzivnih skupnih treningov in različnih individualnih vaj, v večernih urah pa smo igrali sete. Igralci smo dosegali napredek na osnovi analize posnetkov in trenerjevih nasvetov.
Sam sem z udeležbo na kampu zelo zadovoljen saj sem spoznal drugačen način treniranja in nekatere pristope, ki jih bom delil tudi z ostalimi soigralci v našem klubu. Tudi same priprave so potekale na visokem organizacijskem nivoju.

Ob tem bi se rad zahvalil BK Mirna in vsem sponzorjem, ki so mi omogočili udeležbo na kampu, osebno pa še trenerju Dušanu in Špeli Silvester, ki mi je pomagala pri vsem ostalem.

Mitja Šemrov

[nggallery id=44]

Share this post