Novice

MIRNČANI KLONILI NA ZADNJI STOPNIČKI

MIRNČANI KLONILI NA ZADNJI STOPNIČKI

IMG_1862V nedeljo je na Mirni potekal finalni dan 1. slovenske badmintonske lige v sezoni 2014/15. Mirnčani so nastopili v postavi: Aljoša in Urban Turk, Mitja Šemrov, Urban Herman, Nika Arih, Nastja Stovanje in Ema Cizelj.

Najprej je sledil obračun v polfinalu proti ekipi BK BIT Ljubljana. Prvi je na igrišče stopil Aljoša Turk v igri moški posamezno, kjer ni znal najti pravega občutka v igri in izgubil proti Krapežu v dveh setih. Za Mirnčane je nato izenačila Ema Cizelj, ki je v treh setih odpravila Kotarjevo. Za prvo vodstvo z 2:1 je poskrbela moška dvojica U. Turk/M. Šemrov, za 3:1 in uvrstitev v finale pa sta poskrbeli Nastja in Nika, ki sta slavili v igri ženskih dvojic. Od naveze Kotar/Barut sta bili boljši v treh napetih setih.

Sledil je popoldanski finale. Najprej predstavitev in pozdrav ekip. Mirnska ekipa je v prvi tekmi  nastopila v igri mešanih dvojic, kjer sta Urban in Nika slavila v dveh setih. Boljša sta bila od naveze Ivanič/Polanc. 1:0 za Mirno. Sledila je ekspresna zmaga v dvojicah. Dobila sta jo Aljoša in Mitja, ter tako povečala vodstvo na 2:0. Zapletlo pa se je v ženskih dvojicah, kjer sta Nika in Ema prvi set dobili brez večjih težav, nato pa je v 2. in 3. setu sledil razpad sistema in poraz. Povsem nespametna in obrambna igra ni prinesla več kot en dobljen set. Medvodčani so tako zmanjšali na 2:1. Ponovno je nato na igrišče stopil Urban v igri moških posamezno, kjer je nudil dober odpor Ivaniču, vendar je na koncu moral priznati premoč v dveh setih. Rezultat je bil izenačen, 2:2. Živčnost in nervoza sta se stopnjevali. V zadnji tekmi sta se pomerili Ema Cizelj in Ana Marija Šetina. Začela je bolje Ema, ki je prvi set dobila po neizsiljenih napakah Ane Marije. V drugem je Šetina prevzela vajeti v svoje roke in izenačila v setih na 1:1. Zadnji tretji set je Ema že vodila z 8:4, a je povsem padla v igri , ter tako odšla na odmor z zaostankom 9:11. Kasneje je Medvodčanka le še stopnjevala ritem, katerega naša tekmovalka ni morala več slediti in slavila z rezultatom 21:13. Tako so Medvode osvojile še zadnjo točko in slavile s končnim rezultatom 2:3 in se veselili svojega 2. naslova državnih prvakov v zgodovini kluba.

Hvala navijačem za bučno podporo, na 10. naslov pa bomo morali Mirnčani še malo počakati.

MIRNA!!!

LINK DO REZULTATOV

[nggallery id=121]

 

 

A.T.

 

 

Share this post