Novice

Na svetovnem pokalu Avstrije (Challenge) našim badmintonistom četrtfinale v ženskih dvojicah in pet uvrstitev v osmino finala

Na svetovnem pokalu Avstrije (Challenge) našim badmintonistom četrtfinale v ženskih dvojicah in pet uvrstitev v osmino finala

Na svetovnem pokalu Avstrije (Challange), ki je od 18. do 21. februarja 2009 potekal na Dunaju, so naši zopet dosegli kar nekaj vidnih uvrstitev. Tekmovanja se je tokrat udeležilo tudi precejšnje število Azijcev, in sicer predstavniki Japonske, Kitajske in Malezije.

828_2869_000-300x261Naši so tokrat nastopili v zasedbi Luka Petrič, Iztok Utroša, Matevž Bajuk, Aleš Murn in Miha Šepec, pri dekletih pa Špela Silvester, Maja Tvrdy in Nika Koncut. Vsi, z izjemo Maje Tvrdy, so med posamezniki nastopili v kvalifikacijah, od koder se je na koncu uspelo v glavni krog tekmovanja uvrstiti le Iztoku Utroši in Luki Petriču. Utroša je izgubil v prvem krogu tekmovanja, Petrič pa se je prebil v drugi krog, kjer je moral, kljub zelo dobri igri, priznati premoč Kitajcu Yue-ju (13:21, 22:20, 16:21).

V drugem krogu glavnega dela tekmovanja se je med posameznicami poslovila tudi Maja Tvrdy. Po zmagi nad avstrijsko državno prvakinjo Mayerjevo je kasneje gladko izgubila s prvo nosilko Nedelchevo (12:21, 9:21), sicer 13. s svetovne jakostne lestvice.

Dobro so naši tokrat nastopili v igri dvojic. Najbolje se je z uvrstitvijo v četrtfinale odrezala naveza Silvester/Tvrdy, ki je najprej izločila avstrijski prvakinji in domačinki Heber/Baldau, nato pa je morala, kljub zelo dobri igri (15:21, 11:21), priznati poraz Japonkama, sicer drugima nosilkama tekmovanja.

V osmino finala sta se v moških dvojicah prebila tudi Petrič in Utroša, kjer sta morala priznati poraz češki navezi Kopriva/Kopriva (17:21, 15:21), v mešanih parih pa dvojica Silvester/Murn, ki je v boju za četrtfinale izgubila proti japonskima predstavnikoma (19:21, 7:21 ) ter slovensko-hrvaška naveza Petrič/Šavor, ki je izgubila proti tretje postavljenima Angležema (10:21, 14:21).

Rezultati in osvojene točke pomenijo soliden začetek drugega dela sezone, hkrati pa so tudi dobra popotnica na poti do uvrstitve na svetovno prvenstvo, ki bo avgusta v Indiji. Za nabiranje točk je časa še do konca aprila 2009.

Kot zanimivost še dodajmo, da se bodo danes v finalu tekmovanja pomerili pri moških Yeoh (MAL) in Kozai (JAP), pri ženskah Nedelcheva (BUL) in Schenk (NEM), v moških dvojicah Kawamae/Sato in Hirobe/Komiyama (vsi JAP), v ženskih dvojicah Matsuo/Naito (JAP) in Fujii/Kakiiwa (vse JAP), v mešanih dvojicah pa Atraschenkov/Prus (UKR) in Adcock/Olver (ANG).

Naslednji konec tedna naše mladince čaka nastop na močnem mladinskem tekmovanju MEGP Nizozemske – Dutch Juniorju, katerega se vsako leto udeležijo tudi azijski predstavniki. Člani pa bodo prihajajoči teden izkoristili za nabiranje novih moči, nato pa nadaljujejo s tekmovanji, najprej je na vrsti Evropski pokal Hrvaške (Croatian International), ki bo od 5. do 8. marca potekal v Zagrebu.

Share this post