Novice

JAKA MEŽAN IN VID KOŠČAK DO PRVE KOLAJNE NA DRŽAVNIH PRVENSTVIH

JAKA MEŽAN IN VID KOŠČAK DO PRVE KOLAJNE NA DRŽAVNIH PRVENSTVIH

Sobota je bil dan, ko so potekali še zadnji boji za naslove državnih prvakov v kategoriji U-11 in U-15. Tekmovanje je potekalo v Medvodah, udeležilo pa se ga je osem Mirnčanov.

Pri selekciji U-11 sta največ pokazala Vid Koščak in Jaka Mežan, ki sta osvojila svojo prvo kolajno na državnih prvenstvih. Za začetek je bila to bronasta, ki pa je veljala kot zlato. V polfinalu sta izgubila proti zmagovalcema turnirja v dveh setih. V isti disciplini sta nastopila tudi Andraž Šimić in Dan Križman, ki sta na koncu zasedla 5. Mesto. Prikazala sta dobro in borbeno igro. Edino naše dekle, Manca Zupančič si je skupaj z Nino Mali iz Zg. Kungote priborila četrtfinale.

V igri posamezno je največ pokazal Vid, ki se je uspel uvrstiti med osem najboljših. Vsi ostali so boje zaključili že v prvem krogu tekmovanja.

Prav tako je bila konkurenca premočna tudi v mešanih dvojicah, kjer so naši tekmovalci zaključili s svojimi igrami že v prvem krogu.

Disciplina U-15 je prinesla “več” kolajn, ampak na koncu tudi več razočaranja. Imeli smo tri predstavnike, to so bili Anej Cizelj, Matevž Herman in Miha Arih.

Anej je začel spodbudno, saj se je po izjemni borbi v polfinalu mešanih dvojic skupaj z Marušo Vračar (BK Olimpija Ljubljana) uspel uvrstiti v finale. Zadnji tretji set sta Anej in Maruša že izgubljala 18:20, vendar uspela ubraniti dve zaključni žogici in na koncu tudi zmagati 22:20. Končni rezultat je bil 14-21, 21-16 in 22-20. V finalu na žalost nista imela večjih možnosti in izgubila proti 1. nosilcema Lonzarič/Polanc (BK Branik Maribor/BK Medvode).

V konkurenci posameznikov smo doživeli pravo blamažo, saj smo ostali brez kolajne. Miha se je poslovil že v prvem krogu proti 3. nosilcu Kolarju (BK Medvode), kateri ga je “zbombandiral” v dveh setih. Ostal je samo še Anej, ki se je v četrtfinale uvrstil brez težav, nato pa v boju za kolajne odigral brez energije in želje po uspehu. Od njega je bil boljši Smrkolj (BK Ljubljana) v treh setih (21:17, 15:21 in 13:21).

Igra dvojic nam je prinesla še zadnjo medaljo. Kljub katastrofalni igri sta Anej in Miha le uspela iztržiti bron, za kaj več pa s takim nezainteresiranim pristopom tudi v prihodnosti nebo mogoče. Posebaj pa je potrebno pohvaliti Matevža Hermana, ki je pokazal vrhunsko igro v dvojicah skupaj s Klemencem (BK Branik Maribor), ter za las zgrešil bronasto kolajno. To je po mojem mnenju njegova najboljša partija dvojic do sedaj.

Z igro in borbenostjo smo lahko na koncu bili zadovoljni le pri najmlajših. Kljub starostni razliki se niso predali in se borili do zadnje točke. Tako so lahko zgled starejšim, ki jim to bistveno primanjkuje oz. tega na žalost v soboto ni bilo opaziti na nobenem igrišču.

S tem turnirjem smo zaključili našo sezono. V soboto, 6.6.2015, sledi še zaključni klubski piknik. Vabljeni vsi člani, podporniki, sponzorji in ljubitelji badmintona na veselo druženje ob dobri hrani, pijači in glasbi.

 

LINK DO REZULTATOV

 

image image image image image image image

 

A.T.

Share this post