Novice

SWISS JUNIOR OPEN 2015

SWISS JUNIOR OPEN 2015

Naše tri najboljše mladinke so v sredo odpotovale v Švico na Swiss Junior Open 2015. Nika Arih, Ema Cizelj in Nastja Stovanje so prikazale kar nekaj dobrih tekem in tudi uvrstitev, saj je bil turnir zelo kakovosten.

Najbolje se je odrezala Nika Arih, ki je uspela priti vse do četrtfinala v kategoriji ženske posamezno. Kasneje je bila od nje boljša zmagovalka turnirja danka Jakobsen v dveh setih. Nika si je na tej tekmi tudi rahlo nategnila stegensko mišico in je tako po turnirju spustila nekaj treningov oz. delala po posebnem programu. Dobro uvrstitev pa je naredila tudi Ema Cizelj, ki je na koncu zasedla 9. mesto. Od Eme je bila v osmini finala boljša finalistka turnirja švedinja Karlsson v dveh setih.

V igri ženskih dvojic sta se para Cizelj/Polanc (BK Medvode) in Arih/Stovanje uvrstila v drugi krog tekmovanja oz. med šestnajst najboljših. Nika in Nastja sta klonili v dveh setih proti belgijski navezi Bogemans/Jaques, Ema in Petra pa po treh napetih setih proti drugima postavljenima nosilkama Chaube/Faulmann. Kasneje sta francozinji osvojili drugo mesto.

Nika je kot edina nastopila tudi v igri mešanih dvojic, kjer sta skupaj z Ivaničem iz Medvod osvojila 5. mesto. Bila sta prvo postavljena nosilca, vendar sta ju v četrtfinalu izločila nepostavljena danca Holm/Soby Hansen v treh setih. Danca sta na koncu postala tudi zmagovalca turnirja. Vseeno je to dobra uvrstitev.

Ta vikend mirnske mladince čaka že turnir v Dubrovniku, Valamar Junior Open 2015. Na turnir bo odšlo šest tekmovalcev in trener. Turnir se prične v petek, 2.10.2015 ob 9:00. Sočasno pa bodo v Opatiji nastopili naši najmlajši v kategoriji U-13, U-15 in U-17 (5 tekmovalcev). Upamo na odlične rezultate!

 

LINK DO REZULTATOV

 

image5

Foto: BZS

 

A.T.

 

Share this post