Novice

V TRETJE GRE RADO

V TRETJE GRE RADO

TOM-ovci prvič v zgodovini kluba postali Jadranski prvaki!
V soboto so potekali zadnji boji mednarodne badmintonske lige za sezono 2009/2010. Naši badmintonisti so si že pred zadnjima dvema krogoma priigrali 5 točk naskoka pred drugouvrščenimi Medvodami, ter tako že potihoma slavili naslov še preden se je začelo tekmovanje. Medvodčani tako niso smeli izgubiti nobene točke, TOM-ovci na drugi strani pa nobene dobiti. Vse pa je šlo povsem drugače.
Že na začetku so takoj za velik šok poskrbeli igralci Branika iz Maribora, ki so takoj povedli s 3:0 proti ekipi Medvod, in tako je bilo prvenstvo odločeno, kljub temu, da so na koncu Gorenci slavili s 4:3. Mirnčani so 9. krog izgubili proti Kungoti s 4:3, v zadnjem 10., ki ni odločal skoraj o ničemer pa so porazili prav ekipo Medvod s 4:3. Dvoboj je bil izenačen in napet do konca, saj so Medvodčani povedli z 0:2, kasneje je na 1:2 zmanjšal Matevž Bajuk, a so Medvodčani odgovorili in povečali na 1:3. Da bi TOM-ovci ohranili upanje na zmago, so morali nato zmagati moške dvojice in mešane dvojice. Na hitro je nasprotnike odpravila naveza Bajuk/Šemrov, ter tako znižala rezultat na 2:3. Tudi mešani par Bajuk J./Turk U. je po napetih 3 setih priboril še eno točko in na semaforju je kazalo 3:3. O zmagovalcu je odločala zadnja tekma moških dvojic. Na igrišče sta stopila brata Turk. V prvem nizu sta sicer klonila, v zadnjih dveh pa pokazala dobro igro in povsem vrgla iz igre nasprotna igralca in slavila z 2:1 v nizih in tako priborila zmago Mirnčanov s 4:3. Tako so zabili še zadnji žebelj v krsto Gorencev. S tem se je lahko slavje Mirnčanov začelo.

Zmagovalno ekipo so sestavljali: Aljoša Turk, Urban Turk, Dušan Skerbiš, Aleš Murn, Matevž Bajuk, Mitja Šemrov, Špela Silvester, Jerca Bajuk, Taja Borštnar, Urša Arih, Katja Kolenc.

A.T.

Share this post