Novice

ANEJ CIZELJ ZMAGOVALEC SREBRNE ŽOGICE 2014

ANEJ CIZELJ ZMAGOVALEC SREBRNE ŽOGICE 2014

Pretekli vikend je v deževni Lendavi potekal že 9. turnir “SREBRNA ŽOGICA LENDAVE 2014”. Na turnir so se odpravili samo štirje tekmovalci iz našega kluba: Anej CizeljMatevž HermanNik Zupančič in Tim Sladič.

Prvi dan se za naše ni končal ravno po načrtih. V kategoriji U-11 je že v prvi tekmi izgubil Matevž, saj je bil od njega boljši v dveh setih Čeh Jan Hora. Drugo tekmo je zmagal brez večjih težav in napredoval v osmino finala. Za našega Tima so bili nasprotniki še malo premočni in se je moral posloviti že v skupinskem delu. V skupini F pa je svoje z odliko opravil Nik, ki je slavil v vseh treh dvobojih brez izgubljenega seta in se uvrstil v nadaljne tekmovanje.

A poglej ga zlomka! V osmini finala sta se križali skupini A #2 in F #1, zato sta se morala med seboj pomeriti Matevž in Nik. Tekma je bila zanimiva in napeta, več sreče pa je na koncu imel prvi in slavil v dveh setih, ter se tako prebil v četrt finale. Nik je na koncu osvojil 9. mesto.

V četrt finalu je Matevža pričakal Madžar Benjamin Kiss, ter ga z boljšo igro premagal, zato se je moral zadovoljiti s končnim 5. mestom.

Pri fantovskih dvojicah so morali vsi trije najmlajši (Tim, Matevž in Nik) nastopiti v kategoriji U-13. Poslovili so se že po prvem krogu in zaključili svoj nastop na Srebrni žogici že v soboto. Moramo omeniti, da je dober odpor pokazal par Zupančič/Herman, saj sta se dobro upirala proti italijanski bratski navezi Baroni/Baroni, ki sta kasneje prišla vse do finala.

Anej je brez kakršnih koli težav svoj prvi dan v kategoriji U-13 pripeljal do polfinala, tako v igri posamezno, kakor tudi v igri dvojic skupaj z Mastenom (BK Maribor Branik).

Kot smo že omenili je na finalnem dnevu nastopil samo Anej Cizelj. Na žalost je imel težave s prehladom že od sobote in njegova pripravljenost ni bila 100%.  Najprej se je v polfinalu pomeril s Srbom Josijevićem in ga premagal v treh setih, 21-14, 18-21, 21-7, kasneje pa ga je v finalu čakal Italijan Enrico Baroni. Tekma je bila zelo napeta in izenačena, kljub temu, da se je končala v dveh setih. Aneju so na koncu obeh setov pošle moči in slavil je “sosed” Baroni z rezultatom 21:18 in 21:18.

Na koncu so Aneju ostale še dvojice. V polfinalu sta bila skupaj z Miho Mastenom boljša od srbske naveze Josijević/Cupara. Tekma se je končala po treh setih z rezultatom 21:14, 18:21, 21:9.

Za finale pa poslastica! Cizelj/Masten proti Baroni/Baroni. Zadnje besede Aneja pred tekmo: “Zdele mu bom pa vrnu! Razbila jih boma!” Prvi set sta dobila Italijana (21:19), ko sta Anej in Miha zapravila vodstvo z 19:17. Drugi set sta s taktično igro “vse žoge na Marcota” dobila naša igralca (21:17). Ostal pa je še zadnji odločilni set. Italijanska naveza je po polovici seta vodila z 11:7, vendar sta se Anej in Miha zbrala in ju z borbeno in požrtvovalno igro ujela pri rezultatu 16:16. Sledil je delni izid 5:1 za naša junaka in “revanša” je uspela! ZMAGA!

S turnirjem smo lahko zadovoljni, saj nadaljujemo niz dobrih nastopov na Srebrni Žogice Lendave že 9. leto zapored.

 

LINK DO REZULTATOV
[nggallery id=96]
A.T.

 

Share this post