Novice

NA DP DO 17 IN 13 DVA NASLOVA DRŽAVNIH PRVAKOV

NA DP DO 17 IN 13 DVA NASLOVA DRŽAVNIH PRVAKOV

V sobot je skupina 10 fantov in fantičkov odpotovala na Štajersko v dobro poznano Kungoto, kjer je potekalo državno prvenstvo do 13 in 17 let.

Tekmovanje se je pričelo, kot je navada na DP-jih z igrami mešanih dvojic. Zaradi manjka ženskih predstavnic v klubu so le redki igrali mixe. Vendar je le ti niso bili brez uspeha.
Matevž Herman je s kolegico iz Medvod Lino Pipan prispel vse do finala, kjer sta po dostojnem uporu klonila šele globoko v tretjem setu.
Pri kadetih pa je prav tako v 3 setih izgubil Urban Kolenc skupaj z Lio Šalehar iz Kočevja. V polfinalu sta prav tako v 3 setih premagala našega Gašperja Krivca in Medvodčanko Tajo Cerkovnik.

Tekmovanje se je nato nadaljevalo z igrami posamezno, kjer so po novem sistemu igralci do 13 let igrali celo v skupinah. Tako je moral finalist oziroma zmagovalec turnirja odigrati kar 6 tekem, kar je bilo za tako mlade kar naporno in dolgo.

Dosegli smo 2 druga mesta in sicer v finalu sta klonila tako Nik Zupančič, kot Domen Laznik, vendar sta oba skozi celoten turnir prikazala zelo dobre igre in le malo je zmanjkalo, da bi se oba veselila naslova. Tretje mesto je dopolnil Matevž Herman.

Največ uspeha pa so nam prinesle, kot je to že dolgoletna tradicija našega kluba, moške dvojice. In sicer smo dobili državna prvaka v obeh kategorijah- med maljšimi sta suvereno zmagala Matevž in Nik, med starejšimi pa tudi brez izgubljenega seta Gašper in Urban.

Tekmovanje se je zaključilo v poznih večernih urah, predvsem na račun novega sistema skupin pri mljaših, ki se ni izkazal za dobro odločitev, saj se je tekmovanje tako vleklo in nekateri, ki igrajo vse 3 discipline so v 1 dnevu odigrali tudi po 12 tekem, kar je za preveč za vse, sploh pa najmlajše.

Potihoma sem in smo pričakovali še kakšen naslov več, vendar naj nam bo to popotnica za trše delo še naprej!

 

image

M.B.

Share this post