Novice

DP do 11 in 17 let ter zaključek lige

DP do 11 in 17 let ter zaključek lige

V soboto 25. maja je v medvodški dvorani potekalo državno prvenstvo do 11 in 17 let. Naši žal niso osvojili nobenega naslova državnega prvaka. V kategoriji do 11 let se je najbolje odrezal Matevž Herman, ki je med posamezniki osvojil 3. mesto ter v dvojicah skupaj z Mihom Mastenom odlično 2. mesto, naveza Nik Zupančič ter Tim Sladič sta osvojila 3. mesto. Naj omenim, da bo Matevž igral še naslednjo sezono do 11 let, njegovi največji nasprotniki pa se selijo v kategorijo do 13 let.
Pri puncah do 11 let pa bo potrebno še nekaj treninga in dobre volje, ne moremo pa jim zameriti saj je to za njih šele krstna sezona.
V kategoriji do 17 let pa se je najbolje približal zmagi Žan Laznik, ki je že v polfinalu odpravil prvega favorita Andraža Krapeža a vendar kasneje v finalu klonil šele v treh setih proti Mihu Ivaniču, Sebastijan Miklič je osvojil 3. mesto. V mešanih parih sta prav tako naveza Laznik/Cizelj klonila šele v finalu, še najbolje pa sta proti kasnejšima zmagovalcema odigrala naveza Herman/Stovanje, ki sta v polfinalu šele v treh setih (zadnji na 19) morala priznati poraz. Med moškimi dvojicami smo se morali sprijazniti z dvema tretjima mestoma in sicer Herman/Miklič ter Laznik/Ferk. Pri ženskih dvojicah pa sta naveza Arih/Stovanje v polfinalu presenetljivo premagale navezo Cizelj/Beton, vendar kasneje v finalu morale priznati premoč sestrama Šalehar. Med dekleti posamezno so Nika in Ema obtičale v polfinalu, vendar je Ema prikazala zelo dobro igro proti kasnejši zmagovalki in klonila šele po zelo napetih treh setih (zadnji na 18). Obe punci imata možnost popraviti uvrstitev že ta vikend na DP do 15 let.
Grenak priokus sobotnega dneva smo poizkušali odpraviti na nedeljskem finalu lige, ki je potekal v Ljubljanskem Konex centru. Prva ekipa TEM Mirna je že v polfinalnem dvoboju gladko odpravila nasprotnike iz Bita z rezultatom 3:0, Mirna Mladi pa so morali priznati premoč lanskoletnim zmagovalcem. V finalu pa je ekipa Tem Mirna zaigrala z najmočnejšo postavo in premagala ekipo Medvod s kar 3:0 in se jim maščevala za lanski poraz v finalu, Mirna Mladi so zasedli končno 4. mesto. Tako se naslov najboljše ekipe ponovno seli na Mirno!
Za Tem Mirna so igrali: Mitja Šemrov, Matevž Bajuk, Tadej Jezernik, Jerca Bajuk, Ema Cizelj ter Nika Arih
Za Mirna Mladi so igrali: Žan Laznik, Sebastijan Miklič, Urban Herman, Dušan Skerbiš, Nastja Stovanje, Maja Brzin, Zala Šturm, Julija Umek in Taja Borštnar

Čestitke vsem nastopajočim!

Ostali rezultati:

DP U11 in U17

[nggallery id=81]

Share this post